Microsoft har ingen planer om å lage «Xbox One and a Half»

– Skal vi først oppgradere vil vi gjøre det stort.

Audun Rodem/Gamer.no

I løpet av de siste ukene har rykter om en oppgradert PlayStation 4 virkelig fått ben å gå på. Sony har foreløpig ikke har kommentert saken, men det er likevel stor grunn til å tro at konsollen – som har fått kallenavnet «PlayStation 4,5» – faktisk er på vei.

Med en kraftigere PlayStation 4 rundt hjørnet har mange lurt på om Microsoft ville følge opp med en ny Xbox One-utgave, men ifølge Xbox-sjef Phil Spencer er svaret nei.

– Ikke en fan

Xbox-sjef Phil Spencer.
Microsoft, stillbilde fra E3 2013

Spencer rundet av forrige ukes Microsoft Build 2016-messe med en pressekonferanse (via Gamespot), der han blant annet fikk spørsmål om «PlayStation 4,5» og hvorvidt en «Xbox One and a Half» lå i kortene. Han kunne ikke si noe om Sonys planer for en oppgradert konsoll, men for Microsofts del mente han det var uaktuelt:

– Jeg er ikke en fan av «Xbox One and a Half». For vår del er vi fornøyde med vår boks. Den virker, den er pålitelig og serverne gjør det bra. Skal vi først gå fremover med noe vil jeg at det skal være en omfattende oppgradering for folk, forklarte Spencer.

Xbox-sjefens standpunkt har tilsynelatende endret seg noe siden begynnelsen av mars, da han og Larry «Major Nelson» Hryb drøftet muligheten for å oppgradere konsoller fortløpende etter hvert som ny maskinvare blir tilgjengelig.

Spencer gjorde det den gang klart at han ikke hadde tenkt å la spillere oppgradere individuelle konsollkomponenter på egen hånd, men håpet i stedet å la brukere slippe å vente nesten ti år mellom hver maskinvareoppgradering.

Sony skal etter sigende avduke sine planer for «PlayStation 4,5» en gang før oktober i år, og det blir spennende å se hva Microsoft finner på for å holde tritt med konkurrenten.

Xbox One får støtte for spilling på tvers av plattformer.
Spørsmålet er om Sony er interessert i et samarbeid »

Siste fra forsiden