Microsoft henger ut juksemakere

Uærlig spill straffer seg

Microsoft rydder opp på Xbox Live og iverksetter et par nye tiltak.

Microsofts Xbox Live-nettverk har vært en stor suksess på Xbox 360 og regnes som et av konsollens største fortrinn ovenfor de konkurrende plattformene. En populær funksjon på nettverket er muligheten til å bevise sin mestring av forskjellige spill gjennom å samle poeng og stolt vise dem fram i profilen sin på nettverket.

Profilen til en juksemaker.

Disse poengene kan samles ved å takle diverse utfordringer i spill, eller ved å beseire andre spillere i onlinespill. Siden poengene gir status i noen sirkler er det flere som har falt for fristelsen til å øke poengsummene sine ved juks og fanteri. Nå har Microsoft fått nok av juksemakerne og gitt dem en velfortjent straff.

Bloggen til Xbox Live-ansvarlig Larry «Major Nelson» Hryb forteller om flere sanksjoner som er satt i verk mot de verste synderne. Ikke bare mister jukserne alle poengene i profilen sin, men de kan heller aldri få nye poeng fra de spillene de tidligere har høstet poeng fra.

Den tøffeste avstraffelsen er antageligvis å få profilen offentlig uthengt. Profilene til alle som ble tatt i juks ble tydelig stemplet slik at alle kan identifisere brukerne som juksere.

Alt håp er likevel ikke over hvis du ble tatt i juks. Selv om dine oppsparte poeng forsvinner kan du likevel samle deg nye poeng fra eventuelle fremtidige spill du kjøper.

Siste fra forsiden