Microsoft med milliardoverskudd

Selger spill som varmt hvetebrød

Microsofts spilldivisjon er på god vei mot sitt første hele spillår med overskudd.

Inneværende finansår ser svært bra ut for Microsofts spilldivisjon. Mye takket være Halo 3 kunne man juble over et overskudd på rundt 900 millioner kroner i første kvartal. Nå er resultatene for andre kvartal (oktober - desember 2007) klare.

Her kan Microsoft melde om et overskudd på hele 1,8 milliarder kroner. Julesalget var med andre ord en stor suksess. Dermed har selskapet to kvartaler til å gjøre det på for å få sitt første spillår med overskudd over hele linja.

Microsofts visepresident, Chris Liddell, kan ifølge Gamespot fortelle at hver Xbox 360-eier i snitt har kjøpt totalt sju spill til sin konsoll. Man forteller også om en omsetning på rundt 18 milliarder kroner mellom januar og november i 2007. Den summen er større enn det PlayStation 3 og Wii hadde i omsetning til sammen i samme periode, hevder Microsoft.

Når det gjelder juleperioden i USA ble det brukt dobbelt så mye på Xbox 360-hardware enn på PS3 og 27 prosent mer enn Wii. Her er for øvrig prisforskjellene mellom konsollene en faktor.

Siste fra forsiden