Microsoft på Tokyo Game Show

Microsoft har akkurat holdt en pressekonferanse i Japan, hvor de røpet flere nye Xbox Live Arcade-spill, samt japansk lanseringsdato for HD-DVD til Xbox 360.

Tokyo Game Show åpner dørene om få dager, og i den forbindelse har Microsoft holdt en pressekonferanse i Japan. Der brukte de mye tid på å fortelle hvordan de planlegger å forbedre stillingen sin i det japanske markedet, og kort sagt vil de prøve å lokke til seg japanske kjøpere ved hjelp av japanske spill utviklet for det japanske markedet.

I den forbindelse fortalte de at medregnet Xbox Live Arcade vil det snart være 110 spill på det japanske Xbox 360-markedet, inkludert så mye som femti Japan-eksklusive titler (noe som egentlig bare er irriterende å høre for oss som ikke bor i Japan og dermed går glipp av muligheten til å teste disse spillene). Dessuten viste de frem titler som Blue Dragon, Lost Planet, Dead or Alive: Xtreme 2 og Trusty Bell.

Contra (bilde fra NES-versjonen)

Av større interesse for oss europeere er nok de nye Xbox Live Arcade-spillene som ble kunngjort. Microsoft fortsetter å sikre seg gamle spill fra japanske utgivere, og nå kan vi blant annet glede oss til sideskrolleren Contra, romskytespillet Gyruss, sportspillet Track & Field og actionspillet Rush'n Attack (alle fra Konami), samt Dig Dug, New Rally-X og Ms. Pac Man fra Namco.

Dessuten kommer det tidlige slåssespillet Yie Ar Kung Fu til systemet, men uheldigvis for oss Europeere har Microsoft av en eller annen merkelig grunn bestemt at det skal være Japan-eksklusivt. I forbindelse med TGS kommer Microsoft forresten til å gi ut en hel haug materiale på Xbox Marketplace (slik de gjorde under E3), så det kan være verd å stikke innom med jevne mellomrom for å se hva som er nytt.

Microsoft kunngjorde også en programvareoppdatering til Xbox 360 som vil implementere støtte for spilling i 1080p-oppløsning. Spill vil som kjører i 720p vil automatisk kunne skaleres til den nye oppløsningen (slik Xbox 360 skalerer 480p-baserte Xbox-spill til 720p), men Microsoft har ingen planer om å lage spill i 1080p-format.

Den siste store nyheten var de japanske lanseringsdetaljene for Xbox 360 HD DVD Player. Systemet skal lanseres 17. november og koste 19800 yen (cirka 1100 kroner), og skal selges sammen med en Xbox 360-fjernkontroller. Xbox 360 HD DVD Player bruker USB-porten for å kobles til 360-en og støtter 1080p-oppløsning.

Vi vet for øyeblikket ikke når vestlige Xbox 360-eiere kan kjøpe denne spilleren, men nå som Microsoft har kunngjort den japanske lanseringsdatoen og prisen er det forhåpentligvis ikke lenge til vi får vite noe om lanseringen i Europa og USA.

Siste fra forsiden