Xbox One - Home Experiment

Microsoft pusler med ny overhaling av Xbox One-dashbordet

Endringer til stemmestyring er også på vei.

Microsoft

Medlemmer av Xbox Insider-programmet får snart teste ut en ny variant av dashbordet til Xbox One – også kalt Home-skjermen. Microsoft har puslet med diverse endringer til opplevelsen, og delte noen av planene denne uken via sine nettsider.

Raskere tilgang på det du vil ha

Microsoft pusler stadig vekk med forbedringer til Xbox One-opplevelsen.
Audun Rodem, Gamer.no

Som Xbox Insider-teamsjef Bradley Rossetti forteller, er de kommende endringene basert på tilbakemeldinger fra spillere som vil ha en mer strømlinjeformet Home-skjerm.

– Home-skjermen er det første du ser når du skrur på din Xbox One, og vi ønsker å tilby en enkel og sømløs opplevelse når du navigerer deg rundt på konsollen. Vi har hørt på tilbakemeldingene og fortsetter å videreutvikle Home for å la deg komme i gang med spillingen raskere, samtidig som du får bedre oversikt over innholdet ditt.

Som du kan se i bildet øverst i artikkelen har Microsoft blant annet fjernet menyene på toppen av skjermen, og erstattet disse med egne knapper som lar deg fyre opp spillopplevelsene. Det siste spillet du spilte vil også ta mindre plass, som gir litt mer rom for å vise andre nylig brukte programmer.

Endrer på stemmestyring

Ved siden av Home-skjermen, kunngjorde Microsoft endringer til stemmestyring av Xbox One. Med den nye oppdateringen kan man ikke lenger snakke direkte til konsollen, og er i stedet avhengig av tilgang på Cortana via egne apper på for eksempel telefonen eller andre enheter med Alexa-støtte.

Før dette rulles ut offisielt vil Microsoft gjennomføre testing via Xbox Insider-programmet, i håp om å få inn tilbakemeldinger fra brukerne. Alpha Skip Ahead-medlemmer får sjekke ut den nye ordningen for stemmestyring senere denne uken, mens planen er å la alle slippe til engang på høsten.

Den nye Home-skjermen blir tilgjengelig for Insider-, Alpha- og Alpha Skip Ahead-medlemmer en gang denne uken. Også her ønsker Microsoft seg tilstrekkelig med tilbakemeldinger før endringene rulles ut for alle.

Microsoft jobber også med den neste Xbox-konsollen.
Project Scarlett kommer mot slutten av 2020 »

Siste fra forsiden