Microsoft straffer Halo-pirater

Utestengt fra Xbox Live på livstid.

Halo: Reach slippes ikke før 14. september, men dersom man skulle komme over spillet tidligere er det ingen grunn til å juble. I alle fall ikke hvis man er dumdristig nok til å spille det mens man er tilkoblet Xbox Live.

En gruppe spillere har allerede fått kloa i en ulovlig utgave av det kommende Halo-spillet, og utgiverne skal ha bannlyst spillerne fra Xbox Live på permanent basis.

Spillere som er tilkoblet Xbox Live og kjører den lekkede utgaven av Bungies siste tilskudd til Halo-serien blir sporet opp og utestengt på livstid, ifølge Microsofts e-post til en av de uforsiktige brukerne.

Microsoft har foreløpig ikke bekreftet om utestengelsen er begrenset til gamertags eller Xbox 360-enheter. De har imidlertid uttalt til Gamespot at alle forbrukere bør vite at piratkopiering er ulovlig, og at brudd på vilkårene vil resultere i utestengelse fra Xbox Live. De har også ytret via Twitter at de har sine metoder for å fange snylterne.

Piratkopiering og lekkasjer er ikke nytt for Halo-serien. Halo 2 ble allment tilgjengelig på fildelingssider før det ble sluppet i 2004, og Halo 3 samt Halo 3: ODST ble begge solgt i butikk før planlagt slippdato.

(Kilde: Gamespot)

Les også: Halo: Reach får dato

Les også: Ville du betalt 8000 kroner for Halo: Reach?

Les også: Halo Reach flerspillerbeta

Siste fra forsiden