Microsoft tar sikte på å støtte Xbox One i over ti år

– Dette er begynnelsen på en lang reise.

I et foredrag på Eurogamer Expo 2013 fortalte Microsoft-topp Phil Harrison at selskapet har planer om å støtte kommende Xbox One i lang tid. Den britiske lanseringsdatoen, 22. november skal være startskuddet for et tiår med støtte og videreutvikling, ytret han ifølge GameSpot. Her i Norge må vi vente til neste år med å få skuvd konsollen inn i tv-benken.

— For oss handler det ikke bare om lanseringsdatoen. Det handler om starten på en reise der konsollen forbedres, tilpasses og endres, kunne Harrison formidle fra scenen.

Microsoft har klokkertro på at fremtiden ligger i skyen, og Harrison understrekte at selskapets satsing på dette vil være viktig for utviklingen av Xbox One videre. Tidligere har Microsoft hevdet at spill som Titanfall tjener veldig mye på å benytte seg av deres skyservere til å dele på databyrden, så det er ikke utenkelig at det er en slik fremtid selskapet ser for seg.

Fortsetter støtten til Xbox 360

Xbox 360 skal til sammenligning fremdeles få støtte av Microsoft i tre år til, noe som betyr at konsollen, som først kom på det amerikanske markedet i 2005, kommer til å ha en levetid på elleve år.

PlayStation-konsollene har alltid hatt rykte på seg for å holde koken en stund etter lanseringen av nye maskiner, og har selv banket seg på brystet flere ganger for å fremheve mantraet om å la konsoller vare i ti år. Det har de også sagt om PlayStation 4.

Microsoft har dog et litt skrantende ettermæle når det gjelder å støtte konsoller. De stoppet produksjonen av den første Xbox-konsollen allerede før Xbox 360 var sluppet på markedet. Til tross for full brems på konsollfronten fortsatte det å komme spill til maskinen i et par år etterpå.

Les også: Xbox One støtter åtte kontrollere Les også: Microsoft åpner dørene for indie-utviklere

Siste fra forsiden