Microsoft vil gjøre livet surt for sinte spillere

Lager egen omdømme-rangering for å sile vekk de kjipeste spillerne.

Et problem med nettspilling er at det alltid er noen kjipinger der ute som synes det er morsomt å ødelegge spillet for andre.

Sammen med Xbox One vil Microsoft lansere et nytt omdømmesystem som skal prøve å forhindre at du spiller med folk som ikke gjør stort annet enn å klage, sjikanere og ødelegge spillet. Det skriver nettstedet OXM.

Spill med andre pøbler

Systemet har flere variabler for å se hva slags spiller du er, og endringer skjer gradvis. Er du en idiot mot medspillerne dine i flere kamper, blir blokkert av andre og blir rapportert flere ganger for dårlig oppførsel, er du i trøbbel.

Call of Duty: Black Ops II er et av spillene der ukvemsordene herjer.

Da vil du etterhvert oppdage at du blir satt sammen med andre spillere som har vist lignende oppførsel, slik at de «vanlige» spillerne får kose seg med spillet.

— Det kommer til å skje mange fine ting for mennesker som bare spiller spillet sitt og er gode deltagere, lover Microsofts produktansvarlig Mike Lavin.

En av farene med et slikt system er hvis en gruppe venner bestemmer seg for å ødelegge ryktet til én bestemt person ved å rapportere han for dårlig oppførsel. Ifølge Lavin skal ikke dette være et problem for Xbox One-systemet, som baserer seg på rapporter over en lang periode, og ikke bare enkelthendelser

Omdømmesystem i sving på PC allerede

Microsoft er på langt nær de første som ønsker å bekjempe uakseptabel nettoppførsel. To av de største spillene på pc-markedet, League of Legends og Dota 2, har begge sine egne måter for å tvinge frem bedre spillstemning.

Dota 2.

League of Legends lar spillere hjelpe til med å dømme hverandre i et system kalt Tribunal. Der kan man sitte i en jury og sile ut spillere som har blitt innrapportert, noe som igjen blir sendt videre til Riot Games for en endelig evaluering. I tillegg kan man etter kamper belønne hverandre for god og ærbødig oppførsel.

Dota 2 har på sin side hatt suksess med sitt utestengelsessystem, der spillere som ikke oppfører seg får en midlertidig munnkurv. Dette legger hindre for samarbeid, og spillere med munnkurv blir derfor uglesett av resten av spillerne.

Les også: Et helt lag diskvalifisert i League of Legends Les også: Nå skal Counter-Strike-spillere dømme hverandre

Les også
Grand Theft Auto Online kan få mikrotransaksjoner

Teksten er opprinnelig basert på en sak fra Teknofil.no.

Siste fra forsiden