Grand Theft Auto Online kan få mikrotransaksjoner

Skjult fil hos Rockstar tyder på muligheten til å kjøpe penger.

Da Grand Theft Auto V ble sluppet for en ukes tid siden var ikke nettdelen Grand Theft Auto Online ferdigstilt. Her skal opp til 16 spillere ha muligheten til å sprade rundt i verden, konkurrere med og hjelpe hverandre i den åpne verdenen.

Når Grand Theft Auto Online slippes 1. oktober kan det hende at nettdelen får mikrotransaksjoner. En Reddit-bruker har nemlig skrapt sammen litt info fra en skjult fil på Rockstars nettsider som tyder på at det vil bli mulig å kjøpe spillvalutta for ekte penger.

– Pengene råder

I pausemenyen til Grand Theft Auto V kan man se en butikkfane som enda ikke leder spilleren noe sted. Ifølge Reddit-brukeren «1880» vil dog fanen koble seg til en fil på Rockstars servere. Blant annet inneholder denne filen fire oppføringer som tyder på at det kan bli mulig å kjøpe penger til spillet.

– Det er pengene som råder i denne byen. Løs pengeproblemene dine og skaff deg det du vil ha i Los Santos og Blaine County ved å kjøpe pengepakker til Grand Theft Auto Online. Alle kjøpte penger settes automatisk inn på figurens bankkonto, står det i beskrivelsen av pengeoppføringene.

I tillegg peker oppføringene mot bildefiler, som 1880 også greide å plukke ned fra serverne. Et eksempel kan du se til høyre.

Eksempel på bildefil som illustrerer pengekjøpsmulighetene. (Bilde: «1880», reddit)

Ta til skyene i Atomic Blimp

Mindre overraskende er det at butikkoppføringene i filen også alluderer til ekstrainnhold. Der nevnes både innholdet i samlerutgaven og spesialutgaven av spillet, i tillegg til en frittstående oppføring av den ikoniske zeppelinen, Atomic Blimp.

Vi tok kontakt med Rockstars representant i Norden for å høre om de hadde noen kommentar til mikrotransaksjonene. Han understreket at det ikke har kommet noen offisielle uttalelser rundt dette fra Rockstar.

Trampeklapp

Denna bilen kosta flesk, ass!
Rockstar

Grand Theft Auto V kom 17. september, én dag etter et samlet pressekorps lovpriste sandkassespillet. Spillet har også slått salgsrekorder, og greide å skrape inn nesten 6 milliarder kroner på rekordtid. Kun tre dager tok det storspillet, der 80% av disse milliardene ble sanket inn allerede på kjøpsdagen. Til sammenligning tok det Call of Duty: Black Ops 2 15 dager å nå samme inntjening.

Vår anmelder var også begeistret, og ga spillet toppscore.

Les også
Anmeldelse: Grand Theft Auto V

Mikrotransaksjoner er en del av spillmediet som ikke alle er like fornøyde med. Gamer.no-guru Joachim Froholt har formulert sine bekymringer rundt finansieringsformen i en kommentar tidligere i år.

Les også: Den nedlastbare utgaven av Grand Theft Auto V sliter

Siste fra forsiden