– Microsoft vurderer å kjøpe EA

Oppsiktsvekkende rykter har komme til overflaten.

EA eier blant annet studioet bak Battlefield-serien og mange flere.
EA

Nettstedet Polygon har vært i kontakt med en kilde som hevder at Microsoft vurderer å gå til innkjøp av den store spillutgiveren Electronic Arts. Det skal dreie seg om en troverdig kilde som står Microsoft nær, men opplysningene er altså høyst ubekreftede.

Polygon skal også ha hørt «hvisking» om at Microsoft snuser på andre spillselskaper som Valve og PUBG Corp, sistnevnte kjent for det populære skytespillet Playerunknown's Battlegrounds.

Ryktene får støtte av flere uavhengige analytikere, som mener at Microsoft er i en situasjon som gjør at de må handle temmelig raskt og at oppkjøp er den mest nærliggende strategien.

Tror på kunngjøringer ganske snart

En analytiker fra markedsanalyseselskapet SuperData Research, som blant annet fokuserer på spillindustrien, mener det er sannsynlig at Microsoft kommer med kunngjørelser angående oppkjøp veldig snart, uten at det er helt klart akkurat hvilke eventuelle oppkjøp det siktes til.

Mange medier har allerede forholdt seg svært skeptisk til ryktene, og det er nok god grunn til å ta opplysningene med en silo salt. Det er imidlertid en kjensgjerning at Microsoft har tøff konkurranse fra Sony på konsollmarkedet, og selskapet har allerede gått til kostbare anskaffelser på spillfronten i senere år, slik som Minecraft-studioet Mojang, som ble kjøpt for 2,5 milliarder dollar i 2014.

EA vil bli et betydelig større oppkjøp. Selskapet har en markedsverdi på 36 milliarder dollar for øyeblikket. I likhet med andre IT-giganter har Microsoft imidlertid mye penger på bok, med en kontantbeholdning på rundt 130 milliarder dollar, ifølge Polygon.

Hvordan spillverdenen vil bli seende ut om Microsoft tar over EA kan man bare spekulere i.

PUBG har nådd en ny, stor milepæl på Xbox One »

Siste fra forsiden