Midway kunngjør The Wheelman

Midway og MTV Films samarbeider nå om å lansere The Wheelman, en ny franchise som får både film og spill (med Vin Diesel i hovedrollen).

Det er ikke spesielt uvanlig at vi får spill basert på filmer, men The Wheelman er ikke en helt tradisjonell filmlisens. Her samarbeider nemlig Midway og MTV Films om en ny franchise, hvor filmen faktisk baseres på spillet. Utviklingen er det Vin Diesel sitt Tigon Studios som tar seg av, og den kjente karakterskuespilleren får hovedrollen i både filmen og spillet.

Vin Diesels figur er en pensjonert "wheelman" (altså en person som spesialiserer seg på å kjøre fluktbilen i bankran og slike ting), som tvinges tilbake til det kriminelle miljøet for å beskytte en kvinne han kjenner fra fortiden. Vi loves nok av adrenalinfylt action, og selv om vi ikke får særlig mye informasjon om spillet, er det ikke direkte vanskelig å tippe at det vil bestå av en blanding av bilkjøring og skyteaction.

The Wheelman er det andre av tre planlagte samarbeidsprosjekter mellom MTV Networks. De to selskapene (som begge, til syvende og sist, kontrolleres av samme mann - mangemilliardæren Sumner Redstone) samarbeider blant annet om musikk, reklameplass i spillet og markedsføring.

Det er ikke klart hvilke plattformer The Wheelman kommer til, men for øyeblikket er det ikke noe som tyder på at det blir plattformeksklusivt.

Siste fra forsiden