Mighty No. 9 kommer til høsten

Mega Man-skaperens nye spill får også fysisk utgivelse.

Comcept

Da den legendariske spillskaperen og tidligere Capcom-utvikleren Keiji Inafune i 2013 ba om folkefinansiering til et spill, som ikke kan karakteriseres som annet enn Mega Man opp av dage, var det mange som hyllet konseptet opp i skyene. Mighty No. 9 ble finansiert kun to dager etter at prosjektet begynte pengeinnsamlingen gjennom Kickstarter, og endte på nesten 4 millioner dollar. Dette sikret dem finansiering av alle sine tilleggsmål.

Mega Man-skaperens hjertebarn nærmer seg nå ferdigstilling, og tirsdag ble det kunngjort at spillet vil bli tilgjengelig 16. september. Spillet kommer digitalt til PlayStation 4, Xbox One, Wii U, PC, Mac, Linux, PlayStation 3 og Xbox 360. Det vil også være en fysisk utgivelse på PlayStation 4, Xbox One, Wii U, PC, Mac og Linux samme dag. Håndholdte versjoner av spillet kommer til PlayStation Vita og Nintendo 3DS ved et senere tidspunkt.

Samarbeider med Deep Silver

Mega… nei, unnskyld MIGHTY Man… Nei, vent litt….

I en pressemelding ble det også kunngjort et partnerskap mellom utvikleren Comcept og utgiver Deep Silver. Dette gjør det mulig for spillet å bli gitt ut fysisk på plattformene nevnt over, og utgiveren gir samtidig ekstra ressurser til utviklingen av spillet.

Deep Silver har sagt de vil hjelpe med forbedringer på lokaliseringsfronten; japansk og fransk stemmeskuespill ligger i planene, samt undertekster på en rekke språk. Norske undertekster er så langt ikke bekreftet.

Utover lokalisering forteller utgiveren at de arbeider med en splitter ny bane til spillet. Banen inkluderer en kamp med hovedfiguren Becks rival Ray, som man vil få muligheten til å låse opp som spillbar figur. Ray har unike spillmekanikker som skiller seg ut fra Beck.

Banen og figuren vil være tilgjengelig som nedlastbart tilleggsinnhold, og blir inkludert gratis i den fysiske versjonen av spillet. De som støttet spillets Kickstarter-kampanje vil også få innholdet gratis ved utgivelse.

Mighty No. 9 har blitt hyllet av mange som en åndelig oppfølger til Capcoms anerkjente plattformspill-serie Mega Man. Du tar på deg rollen som androiden Beck, også kjent som Mighty No. 9, og hopper og skyter deg gjennom åtte forskjellige hovedbaner som alle har en unik sjefsfiende. Sjefsfiendene er de andre åtte «Mighty No.»-androidene, og Beck overtar våpen og evner fra dem etter hvert som de bekjempes. En siste akt låses opp når alle «Mighty No.»-fiendene er bekjempet, som leder opp til sluttfienden.

Visste du at Mighty No. 9 også skal bli noe mer?
Japansk Kickstarter-suksess blir filmatisert »

Nedenfor ser du hvordan spillet så ut under spillmessen PAX 2014:

Siste fra forsiden