Mighty No. 9 er Mega Man opp av dage

Keiji Inafune tyr til Kickstarter for å lage åndelig oppfølger til Mega Man.

Mega Man-skaper og tidligere Capcom-utvikler Keiji Inafune frir nå til fansen for å få laget sitt nyeste prosjekt. Mighty No. 9 er et sideskrollende plattformspill som Inafune ønsker å finansiere via Kickstarter, med et mål om å sanke inn minst 900 000 dollar. I skrivende stund er han bare 100 000 dollar unna å nå målet.

Prosjektet ble annonsert av spillskaperen selv under et diskusjonspanel på PAX i Seattle i helgen.

Mega Man?

At Mighty No. 9 minner svært mye om velkjente Mega Man er umiskjennelig. Strukturen er den samme – man må bekjempe seks robotfiender og stjele egenskapene deres. Hvilken rekkefølge en ønsker å takle strabasene er opp til spilleren.

Likheten mellom Mega Man og Mighty No. 9 er noe Inafune selv alluderer en del til i annonseringsvideoen på Kickstarter.

Konesptkunst fra Mighty No. 9.

– Selv om mine elskede skapninger fra fortiden ikke lenger er mine å bruke, er ånden de ble skapt fra fremdeles i live. Ved å ta tak i den ånden kan vi lage et nytt spill med nye figurer som tar opp arven fra fortiden, forteller Inafune mens han dodler ut en skisse som kan minne om både den klassiske plattformhelten og den nye protagonisten, Beck.

Slik de fleste spillprosjekter på Kickstarter fungerer, låses det en del innhold bak pengeinnsamlingsmurer. Mest spennende er de to ekstra banene som blir lovet om summen blir stor nok, mens en potensiell dokumentarfilm laget av Double Fine-kjenningene 2 Player Productions også er en fin gulrot.

Kontroversielle Inafune

Etter at han forlot Capcom i 2010 har Keiji Inafune laget et par spill til mobiltelefoner under spillstudioet Comsept, samt slengt inn litt kredibilitet til prosjekter utviklet av andre. Mest kjent er han nok blitt for å jevnlig ytre misnøye med hvordan japanske utviklere henger etter vestens innsats. I tillegg har han vært svært negativ til selskapet han var med å bygge opp de siste par tiårene, mye på grunn av at Capcom kappet hodet av Mega Man Legends 3.

Mighty No. 9 kommer etter planen til PC, men greier utvikler å sanke inn nok penger kommer det også til Mac, Linux, PlayStation 3, Xbox 360 og Wii U.

Les også: Inafune slaktet E3-spillene i år Les også: Intervju med Inafune, bare uker før han forlot Capcom

Siste fra forsiden