Disney kjøper Wideload Games

Mikke sluker spillstudio

Mediagiganten fortsetter sitt inntog i spillbransjen

Wideload er et amerikansk utviklerstudio som ble grunnlagt av tidligere Bungie-sjef Alex Seropian i 2003. Studioet har hovedsakelig fokusert på humoristiske spill, og blant de noe obskure titlene deres finner vi Stubbs the Zombie og Hail to the Chimp.

Bilde fra Hail to the Chimp

Nå har de blitt kjøpt opp av Disney, og Seropian har blitt forfremmet til oppsynsmann for gigantselskapets stadig voksende samling med spillstudioer. Ifølge et intervju med 1UP fortsetter Wideload som før i Chicago, mens Seropian flytter til sitt nye kontor i California.

Grunnen til oppkjøpet skal ha vært et prosjekt Wideload har jobbet med i over et og et halvt år. De viste det til diverse utgivere, og Disney var interessert. Deretter jobbet de to selskapene sammen med den videre utviklingen av spillet, og Seropian hevde han innså at Disneys framtidsplaner var svært forenelige med Wideloads. Dermed skal de to partene ha kommet til enighet om et oppkjøp.

Spillet som førte til oppkjøpet har foreløpig ikke blitt offentliggjort, men vi hører sikkert mer om det i ikke så alt for fjern fremtid.

Siste fra forsiden