Feature

Ukens nettutgivelser

Militærstrategi og kulehelvete

Det har vært nok en variert uke på nettet, med mange spennende lanseringer.

Etter forrige fredags gigantiske sommeroppsummering er vi tilbake med en normal titt på de nettdistribuerte spillene fra uken som gikk.

Castlevania: Harmony of Despair (Xbox 360).

Xbox 360

Ukens Summer of Arcade-utgivelse er Castlevania: Harmony of Despair. I motsetning til tidligere Castlevania-spill er dette en flerspilleraffære hvor opptil seks vampyrjegere kan slå seg sammen og jakte på Dracula og hans disipler. Som vanlig er grafikken i 2D, men denne gangen kan du zoome kamerat ut og se hele brettet mens du spiller. Harmony of Despair skal hente inspirasjon fra DS-spillene Dawn of Sorrow, Portrait of Ruin og Order of Ecclesia, og lar deg velge å spille som en av heltene fra disse.

Cosmic Commuter (Game Room). Bilde: Atari Age.

Microsoft har også lansert nye spill til deres virtuelle spillehall, Game Room (som også er tilgjengelig på PC). Ukens nyheter er 3-D Tic-Tac-Toe, Beamrider, Centipede og Cosmic Commuter for Atari 2600, samt Thin Ice for Intellevision. Åpent spørsmål: Er det noen som følger med på disse Game Room-lanseringene?

Gundemonium Collection (PC og PS3).

PS3 og PSP

Hvis du liker japanske skytespill er dette en god uke for deg. Gundemonium Collection (som også er kommet til PC) er nemlig en samling tre skrollende skytespill fulle av fargerike fiender som skyter tusenvis av kuler etter deg (det er en grunn til at denne undersjangeren kalles "bullet hell"). Spillene i pakken er Gundemonium Recollection, GundeadliGne og Hitogata Happa. De kan også kjøpes individuelt (da blir de samlet sett litt dyrere).

I tillegg har PSX-slåssespillet Tekken 2 blitt relansert (for PSP og PS3), og vi har fått to nye "mini"-utgivelser (igjen, for begge plattformer). Disse er Solitaire (samme type kabalspill som følger med Windows) og Widgets Odyssey 2 (plattformspill hvor du må utforske en planet på jakt etter robotdeler, også tilgjengelig i nettleseren din). Hele ukens PSN-oppdatering kan du se hos Sony.

Sandy Beach (Wii).

Wii og DSi

Ukens første WiiWare-spill bør appellere til de som alltid har likt å bygge sandslott. I Sandy Beach får du bygge dine egne sandslått, enten i fred og ro eller i en modus hvor slottet stadig angripes av krabber. I sistnevnte modus må du forsvare slottet ved hjelp av lurt utplasserte kanoner, litt som i et "tower defense"-spill.

Chess Challenge (Wii og DSi).
Les også
Seriøse Sam leder an

Liker du sjakk? Da er kanskje Chess Challenge på WiiWare noe for deg. Dette er nemlig et sjakkspill hvor du kan spille mot datamaskinen eller online via Wi-Fi Connection. Spillet har selvsagt nettbaserte topplister med Elo-rangerte kamper. En litt forenklet utgave av spillet er også kommet ut for DSiWare denne uken .

Wii har også fått plattformspillet Aero the Acrobat 2 til Virtual Console.

Animal Puzzle Adventure (DSi).

I tillegg til Chess Challenge, har DSiWare fått to spill. Animal Puzzle Adventure er et søtt hjernetrimspill hvor du må legge ut forskjellige ting på kartet for å lede en gjeng husdyr trygt i mål. Spillet har femti forskjellige nivåer. Mer hjernetrim får vi i Link'n'Launch, hvor du må lede drivstoff til en rakett for å kunne avfyre den innen tidsfristen går ut. Men underveis får du massevis av spesielle utfordringer som kompliserer oppgaven.

Alter Ego (PC).

PC

På PC starter vi med et par eventyrspill. Først ut er Alter Ego, et grøssereventyr hvor du må løse et uvanlig drapsmysterium. En adelsmann ved navn William ryktes å stå bak en serie brutale og uløste drap. Nå er han imidlertid død, men drapene bare fortsetter. Detektiven Briscol må sammen med tyven Timothy Moor prøve å komme til bunns i mysteriet, noe som kan bli en svært farlig jobb. Spillet har over 80 steder å utforske og massevis av nøtter.

Rhem 4 (PC).

Så har vi Rhem 4: The Golden Fragments, det nyeste spillet i en tradisjonsrik serie med Myst-aktige gåteeventyr. Her får du utforske en ny del av den mystiske øya Rhem, som er full av merkelige maskinerier, merkelige kjøretøyer og gåtefulle figurer. Handlingen starter der Rhem 3: The Secret Library sluttet, men vi loves at det ikke skal være nødvendig med erfaring med originaltrilogien. Spillet skal butikklanseres senere.

Battlefield Academy (PC).

Så litt strategi, i Battlefield Academy. Dette turbaserte krigsspillet er utviklet i samarbeid med militærhistoriker John Buckley, og foregår under andre verdenskrig. Her loves vi en kombinasjon av flott grafikk, et brukervennlig kontrollsystem og stor taktisk dybde, og spillet inkluderer over 30 slag fra ulike deler av krigen. Spillet støtter flerspiller, blant annet via en egen "play by mail"-server. Dessuten skal det være svært lett å lage egne oppdrag og modifikasjoner.

Raptor (PC).

Husker du det skrollende romskytespillet Raptor? Nå er det relansert i en ny versjon, som ikke bare er kompatibel med dagens operativsystemer, men også kan skilte med flere forbedringer i forhold til originalen fra nittitallet. Her må du skyte deg gjennom en todimensjonale miljøer stappfulle av fiender, og underveis tjener du penger som du kan bruke til å oppgradere romskipet ditt.

Moto Racer 2 (PC).

Mer retromoro får vi i relanseringene av Moto Racer og Moto Racer 2 på DotEmu, samt originalutgaven (ikke nyversjonen) av det første Serious Sam-spillet på GOG.

Så noen småtterier. Liker du tanken på å lage modelljernbane i stua, men ikke ønsker alt rotet, kan du teste My First Trainz. Vil du heller lete etter skjulte objekter kan du ta en titt på Enlightenus II: Collector's Edition. Ellers kan vi nevne at "tower defense"-spillet Power of Defense har fått en Steam-utgave med "achievements" og slikt.

Privates (PC).

Gratisutgivelser

Denne uken har vi flere gratisutgivelser enn vanlig, fordi det er kommet en god del i sommer som vi ikke fikk med i forrige sak. Men først ut er en helt fersk utgivelse, nemlig Privates. Dette er noe så sært som et sexundervisningsspill der du styrer en knøttliten supersoldat som sendes inn i folks underliv, for å løse de mange (potensielt ekle) problemene man kan finne der. Spillet har blitt utgitt av britiske Channel 4, og utviklet av Zombie Cow Studios - mest kjent for de bisarre eventyrspillene Ben There, Dan That (som jeg tok en titt på for en stund siden og Time Gentlemen, Please!.

Tricky Truck (PC).

Et annet spill jeg har skrevet om på Gamer.no er det unike Sumotori Dreams. Skaperen av dette spillet har nå laget Tricky Truck, hvor du må kjøre tung lastebil på en berg og dalbane, og så parkere den trygt.

Robotz DX (PC).

For en stund siden nevnte jeg det vesle tekstspillet Choice of the Dragon i denne artikkelserien, noe som ble overraskende populært. Nå er skaperne av Choice of the Dragon tilbake med nok et spill i samme sjanger, nemlig Choice of Broadsides. Her får du ta del i et maritimt eventyr, med massevis av valgmuligheter og konsekvenser.

Så litt morsom retrounderholdning, i Robotz DX. Dette er en videreutviklet nyversjon av et klassisk Atari-spill, der du må navigere deg gjennom en serie skjermer og bekjempe de mannevonde robotene som befinner seg der.

Ultima 4 (web).

Apropos retro; hva med en flash-utgave av et av Richard "Lord British" Garriots beste rollespill, Ultima IV? Den nye utgaven inkluderer en rekke forbedringer og forandringer, for å gjøre spillet litt mer moderne (selv om det fortsatt er svært trofast mot originalen).

Litt hjernetrim får du i Liquisity 2, hvor handlingen foregår i et akvarium, og du må lede en ball til målet. Så har vi Under the Garden, et todimensjonalt plattform/overlevelsesspill der du må utforske en gigantisk verden for å skaffe ressursene du trenger for å overleve (litt som i DS-spillet Lost in Blue).

Frogatto (PC).

Flash-spillet One Step Back ser ut som et helt ordinært plattformspill, men har sin egen unike lille vri (som minner litt om den vi finner i The Misadventures of P. J. Winterbottom på XBLA og Steam). Mer tradisjonell (og også mye lekrere) plattform-moro finner vi i Frogatto, som også er tilgjengelig på iPhone. Et hyggelig spill for alle de som lengter tilbake til plattformspillenes gullalder på nittitallet.

Det var det for i dag. Mer underholdning finner du i forrige artikkel, som tok for seg juliutgivelsene på nettet.

Siste fra forsiden