FIFA 11 knuste salgsrekord

Millioner på millioner

Hvis du kjøpte det populære fotballspillet i forrige uke var du ikke den eneste.

FIFA 11 kom ut til alt som kan krype og gå av formater sist torsdag, og ble rost opp i skyene av kritikerne – også av oss i Gamer.no.

Peter Moore er stolt av FIFA 11. (Foto: Mikael H. Groven/Gamer.no)

I dag kan EA Sports melde at tittelen har slått til med en skikkelig salgsrekord. Basert på interne estimater har man solgt 2.8 millioner kopier til og med lørdag 2. oktober i USA og Europa. Det er den beste starten serien har hatt (opp 29 prosent fra i fjor), og betyr at dette er det raskestselgende sportsspillet noen sinne.

Utgiveren anslår at man allerede har dratt inn 150 millioner dollar på spillet, det er nesten 900 millioner kroner med dagens kurs.

– Dette er en historisk dag for EA Sports, vi har knust alle rekorder med FIFA 11. Dette er en av de mest autentiske og innovative titlene vi har gitt ut, sier Gamer.no-venn og EA Sports-sjef Peter Moore i en pressemelding.

For å feire gir EA Sports oss muligheten til å spille modusen FIFA 11 Ultimate Team gratis i november. Tilbudet gjelder på Xbox 360 og PlayStation 3.

Vår anmelder, den arme Liverpool-supporter Lasse Lervik, har forelsket seg i FIFA 11. I sin anmeldelse flesket trønderen til med 9/10 og kunne slå fast at økt realisme «varmer en fantastisk fotballsupporters hjerte». Så du synes du er fantastisk, Lasse?

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden