Miyazaki utelukker ikke en nyversjon av Demon’s Souls

Utvikleren forteller imidlertid at From Software trolig ikke vil ta på seg jobben.

Sony

Siden lanseringen av Dark Souls i 2011 har rollespillserien vokst seg stadig mer populær, takket være sitt vanskelige, men rettferdige kampsystem og sin subtile fortellerteknikk.

For mange fans er det imidlertid spillenes åndelige forgjenger – Demon’s Souls – som er den ubestridte kongen av «Soulsborne»-serien, og i flere år har spillsjef Hidetaka Miyazaki måttet svare på spørsmål om en mulig nyversjon av spillet.

Sony bestemmer

Demon's Souls.
Sony

Gjentatte ganger har utvikleren fremstått som lite interessert i konseptet, og muligheten til å spille Demon’s Souls på PlayStation 4 – eller kanskje til og med på Xbox One eller PC – har lenge virket som en fjern drøm. I et nylig intervju med Gamestop forklarte Miyazaki imidlertid at han faktisk ikke er motstander av en nyversjon, men at det ikke er han som kan ta den endelige beslutningen:

– Det virker som det er en misforståelse fra tidligere intervjuer om en nyversjon av [Demon’s Souls], så la meg oppklare min mening her. Dark Souls-serien er eid av Bandai Namco, og Demon’s Souls og Bloodborne er eid av Sony. Derfor er det de som må ta beslutningene rundt oppussing og nyversjoner.

Videre fortalte Miyazaki at dersom Sony velger å lage en nyversjon av Demon’s Souls tror han hverken han eller utviklerstudioet From Software vil være involvert i prosjektet. Om det blir noe av vil ansvaret med å gjenskape spillet dermed gå til en annen utvikler, noe det ikke er sikkert at fansen vil sette pris på.

Her på bruket fikk Demon’s Souls nesten toppkarakter.
Les vår anmeldelse av rollespillet her »

Siste fra forsiden