Rettsak om Mytheon

MMO-utvikling skaper strid

Det er krig mellom utgiveren og utvikleren av MMORPG-spillet.

Mytheon er et gratis MMO-spill under utvikling hos Petroglyph (skaperne av spill som Star Wars: Empire at War), på oppdrag fra MMO-utgiver True Games Interactive. Spillet er for øyeblikket i åpen beta, men ting ser ikke særlig lyst ut for den videre utviklingen.

True Games har nemlig saksøkt Petroglyph, og hevder de ikke har gjort jobben sin. Ifølge den opprinnelige avtalen mellom de to selskapene skulle spillet ha vært ferdigutviklet innen 15. november i fjor. Så ble datoen endret til 1. februar i år, men spillet er fortsatt ikke ferdig.

Petroglyph skal ha klaget over at prosjektet har kostet mer enn opprinnelig planlagt, og har derfor bedt om mer penger og tid for å fullføre utviklingen, og True Games hevder de nå holder kildekoden som gissel samtidig som de nekter å fikse alvorlige feil før de får innvilget ønskene sine.

True Games hevder følgende i søksmålet:

– De gjentatte og urimelige kravene fra Petroglyph om ekstra penger og innvilgelser, kombinert med at de tilsynelatende er uvillige eller ute av stand til å levere det endelige produktet, har forgiftet arbeidsmiljøet mellom TGI og Petroglyph, og hele forretningsvirksomheten står i fare for kollaps.

Nå vil utgiveren ha tilgang på spillets kildekode, og erstatning for skaden de mener de har blitt påført. Siden prosjektet ble igangsatt i 2007 har Petroglyph fått fem millioner dollar for utviklingen.

Petroglyph hevder utviklingen har vært et tapsprosjekt, men at de håpet å tjene pengene inn igjen etter lansering. Dessuten mener de at prosjektets størrelse har endret seg underveis. Selskapets sjef, Chuck Kroegel, har følgende å si:

– Mytheon var aldri planlagt som et fullverdig MMO-spill, som koster opp mot femten millioner dollar og tar tre til fem år å fullføre. I de siste månedene har prosjektet flyttet seg mer og mer mot et fullverdig MMO.

Et av Petroglyphs ønsker er at de skal få betalt for støtte og oppfølging (live support) av spillet nå som det er i åpen beta. True Games mener de må ta disse kostnadene selv, siden spillet ikke er kommersielt lansert.

Ifølge rettsdokumentene skal Petroglyph ha vansker med å betale sine ansatte, og i en e-post publisert i dokumentet sier Chuck Kroegel at de "ikke kan fortsette" uten mer penger.

Siste fra forsiden