Moderne taktikk fra Assault Squad-skaperne

Call to Arms lanseres snart i «early access».

Digitalmindsoft

Digitalmindsoft, de tyske skaperne av Men of War: Assault Squad-spillene, har i lang tid jobbet med et nytt prosjekt.

Store eksplosjoner er obligatorisk. (bilde: Digitalmindsoft).

Det heter Call to Arms, og i likhet med deres tidligere spill er det et taktisk krigsspill der du enten kan styre styrkene dine som i et typisk sanntidsstrategispill, eller ta direkte kontroll over enkeltenheter på slagmarken.

Call to Arms dropper imidlertid den andre verdenskrigen til fordel for en mer moderne konflikt.

Vil være på «early access»-tjenesten i ett år

Nå har Digitalmindsoft annonsert at spillet snart skal lanseres på Steams «early access»-tjeneste. Der estimerer de at spillet vil befinne seg i cirka ett år, frem til fjerde kvartal 2015.

Den tidlige versjonen brukere får tilgang på først mangler mye innhold og finpuss, og har heller ingen kampanjer. I den endelige versjonen skal hver av spillets to fraksjoner få enspillerkampanjer og samarbeidskampanjer.

Call to Arms dropper andre verdenskrig. (bilde: Digitalmindsoft).

For øyeblikket har spillet også flere likhetstrekk med Men of War-spillene enn det utviklerne planlegger for den ferdige versjonen. Dette vil gradvis endres under utviklingen, ettersom spillmotoren blir endret.

Prismodellen vil minne litt om den som i sin tid ble brukt for Minecraft. I starten vil spillet selges til redusert pris, men denne skrus så opp ettersom utviklerne legger til mer innhold.

Tidligere hadde Digitalmindsoft planer om en folkefinansieringskampanje på Kickstarter, men disse er nå skrotet. Kampanjen på deres eget nettsted vil legges ned innen 30 dager.

I sommer lanserte utvikleren Men of War: Assault Squad 2 i samarbeid med den russiske utgiveren 1C Games. Call to Arms utgir tyskerne selv.

Siste fra forsiden