Feature

Vokseninnhold i Skyrim

Modifikasjonene som gjør Skyrim til de kåtes lekeplass

Bli med på et dypdykk i den sexy, kinky og perverse underverdenen av Skyrim.

OBS! DENNE ARTIKKELEN INNEHOLDER SKJERMBILDER SOM IKKE EGNER SEG PÅ JOBB, OG SOM KAN VIRKE STØTENDE FOR ENKELTE. DEN INNEHOLDER OGSÅ REFERANSER TIL BLANT ANNET VOLDTEKT.

The Elder Scrolls V: Skyrim er et yndet sted for såkalte «moddere», brukere som lager modifikasjoner til spillet. PC-spillere har hatt muligheten til å laste ned tusenvis av ulike endringer og forbedringer, og dermed kunnet forme opplevelsen av Skyrim til eget ønske. De fleste spill hvor modifisering er noen lunde enkelt får en «nude patch» som kler av hovedpersonen, eller andre figurer i spillet. Dette hadde man selv i det originale Tomb Raider-spillet fra 1996.

Slik kan Skyrims kvinner se ut med Calientes Beautiful Bodies Edition.
Nexusmods.com

I Skyrim har moddere tatt det mange skritt lenger enn bare nakenhet. I denne artikkelen vil du bli tatt med på en reise gjennom forskjellige spilltillegg som varierer mellom å være interessante, sexy, geniale, latterligere, frastøtende og rett ut usmakelige.

Du får en liten introduksjon til hvordan du går frem for å installere modifikasjoner, et utvalg av spilltillegg med vokseninnhold og andre modder som bygger videre på dem, og forhåpentligvis litt innsikt inn i en undergruppe av moddere som bruker ukesvis på å få oppfylt sine seksuelle fantasier gjennom Bethesdas bestselger.

Vi har også pratet med Obsidians Chris Avellone, spillforsker Kristine Jørgensen og en av personene bak disse moddene om hva de tenker om modifikasjoner med vokseninnhold.

Det grunnleggende

Skal du få Skyrim til å se pent ut er det mange modder du kan installere, noe våre venner på Hardware.no skrev en artikkel om for litt siden. Aller først bør du gjøre deg kjent med nettstedet nexusmods.com hvor du i skrivende stund finner over 32 000 modifikasjoner til Skyrim. De har også en egen gratis programvare kalt Nexus Mod Manager som hjelper deg med å installere og holder orden på alle moddene du bruker. Jeg anbefaler sterkt å bruke denne eller tilsvarende da det fort kan bli svært mange modder å holde styr på.

Når dette er på plass må du ha inn et par nødvendige rammeverk. SkyUI gjør menysystemet mer PC-vennlig, Skyrim Script Extender (SKSE) er nødvendig for å kjøre de fleste mer avanserte modifikasjoner, og Fores New Idles in Skyrim (FNIS) må man ha for at andre modifikasjoner skal kunne legge inn nye animasjoner.

Husk å lese beskrivelsen nøye for hver mod du installerer da veldig mange krever at du har andre modder på plass for å fungere. Ta også vare på dine lagrede filer, og start nye spill etter at du har installert modifikasjoner, ellers kommer du garantert til å ødelegge lagringsfilene dine.

THIS IS SKYRIM!
Loverslab.com

Nakne folk

Selvfølgelig ønsker vi at Skyrims fagre innvånere skal kunne sprade rundt i Adams drakt, men vi kan ikke installerer en hvilken som helst nakenmod. Vi ønsker nemlig også å få dem til å utføre nye animasjoner, og finne sexy klær, rustninger og annet artig som passer. Da må vi velge med omhu.

Vakre øyne får du med The Eyes of Beauty.
Nexusmods.com

Først må vi få på plass et nytt skjelett. Det finnes flere å velge mellom, men det virker som om XP32 Maximum Skeleton –XPMS er det mest fleksible alternativet.

Remodeled Armor CBBE gjør at rustningene viser mer hud. Du kan velge under installasjonen om de skal ha på seg truse eller BH under "rustningen".
Nexusmods.com

Når det er på plass må vi ha kropper over skjelettet, og vi starter med kvinnekroppene. Her finnes det veldig mange valg, men det later til at det er to utgaver som skiller seg ut i popularitet og derfor støtter flest tillegsmodder. Disse er Calientes Beautiful Bodies Edition (CBBE) og DIMONIZED UNP Female Body. Du finner også en rekke estetiske forbedringer du kan bruke til de ovennenvte moddene. Blant dem er CBBE Skin Textures som gir deg muligheten til å velge hvor muskuløse du ønsker dine kvinner, samt mengden kjønnshår, ApachiiSkyHair som gir deg en rekke nye hårfrisyrer, og The Eyes of Beauty som tilbyr en stor forbedring på øynene.

For å få full utnyttelse av at Skyrim nå er befolket med nydelige mennesker, potensielt uten undertøy, kan det være artig å laste ned ulike modifikasjoner som endrer standardutstyret i spillet til mer sexy utgaver. Her må du passe på å finne utstyr som er tilpasset den kroppsmodden du har installert. Noen gode eksempler her kan være Killer Keos Skimpy CBBE Armor Replacer, Remodeled Armor CBBE, UNP Female Armors, og ikke minst A Little Sexy Apparel Replacer. Jeg trenger vel ikke understreke at «rustninger» som viser masse hud risikerer å fremstå som urealistiske.

Gyngende bryster

Det skinner gjennom i moddemiljøet at bryster er særdeles viktig. Du kan endre størrelse og form på dem, få det til å glinse svette av dem, og rustninger som viser dem frem til gud og hvermann. Men hva hjelper vel det dersom de ikke spretter riktig når du beveger deg? Heldigvis finnes det en rekke forsøk på å få til god brystgynging, og mange av dem slenger til og med med litt rompesvinging i samme slengen.

Med Victorias High Heel Walk Animation plus BBP får Skyrims kvinner både gyngende bryster, svaiende rompe, og en mer feminin gange.

Du møter raskt på forkortelsen BBP som står for Bouncing Breast Physics, og noen alternativer er The TBBP Animation of Dragonfly with Butt Bounce, UNP Bouncing Boobs og Victorias High Heel Walk Animation plus BBP. Det finnes også en rekke klær og rustninger som (ikke bokstavelig) støtter de gyngende brystene.

Når du så er har installert det du trenger av sexy modifikasjoner fra Nexusmods skal vi bevege oss over på det litt grovere slaget. Disse modifikasjonene får ikke lov til å være på Nexusmods, men som vi alle vet med dagens Internett er det selvsagt ingen hindring for distribusjon.

Tid for penis

Et moddemiljø som fokuserer primært på vokseninnhold er Loverslab.com. Her utvikles det mye som balanserer på grensen mellom genialt og veldig, veldig galt. Man må nesten berømme en del av finurlighetene som dukker opp her, selv om man kan stille spørsmålstegn ved motivasjonene bak enkelte av spilltilleggene man finner.

De som trodde at moddere bare brydde seg om de kvinnelige former må tro om igjen for en av de mest populære modifikasjonene du finner her er SOS - Schlongs of Skyrim.

SOS Schlongs of Skyrim byr på penisanimasjoner til både Tom, Dick, og Harry. .
Loverslab.com

Denne modifikasjonen gir rett og slett alle menn i Skyrim peniser av forskjellig størrelse, form, og fasong. Spilleren får også stor mulighet til å kontrollere ereksjonsgraden, både gjennom magiske triks, men også gjennom hurtigknapper på tastaturet. Kall det gjerne prepubertal humor, men å presse «Page up» og «Page down» og se en manns penis bevege seg opp og ned deretter er faktisk ganske festlig.

Et rammeverk for sengekos

En av grunnene til å ha peniser i Skyrim er selvsagt at de skal brukes til sex. For å få dette til må man ha inn en rekke animasjoner slik at innbyggerne i Skyrim vet hva de skal foreta seg når lysten blir for stor. Til dette har man Skyrim SexLab Sex Animation Framework.

Denne modden gjør egentlig ingenting alene, men legger grunnlaget for nær sagt alle modifikasjoner som involverer sex på en eller annen måte.

Selv om du ikke finner denne på populære nettsteder som Nexusmods har den likevel blitt lastet ned over en halv million ganger.

Hva er vel bedre enn sex etter at du har sløyet dine fiender?
Loverslab.com

Når vi er inne på animasjonspakker som omhandler sex kan man også trekke frem Zaz Animation Pack som inneholder BDSM og fetish-animasjoner. Disse brukes av mange mods, spesielt de som omhandler avstraffelse, offentlig gapestokk og tilsvarende.

Sexlab støtter forøvrig en del ulike ikke-menneskelige skapninger, og det finnes flere animasjonspakker som legger til støtte slik at også den frodige faunaen i Skyrim kan få utløp for sine dyriske lyster.

Ikke bare bare med sex

Sex er en viktig del av menneskelig kultur og en integrert del av vårt samfunn. Dette ønsker en del moddere å få oversatt til å gjelde Skyrim også. En av moddene som forsøker å bygge opp dette er SexLab Aroused som måler det seksuelle opphisselsesnivået til hver enkelt person i Skyrim. Opphisselsen regnes ut etter hvor lang tid det er siden vedkommende sist hadde sex, og om de har sett noe opphissende i det siste, som en naken Dhovakin med gyngende bryster løpe forbi. Den gjør det også vanskeligere for spilleren å fokusere dersom man er for opphisset, og den støtter Schlongs of Skyrim slik at opphissede menn kan forvente seg en reisning i buksene.

En mod som bygger videre på dette igjen er SexLab Lover’s Comfort. Denne handler primært om forholdet mellom gifte par i Skyrim. Når du sover i huset hvor din ektefelle bor ender dere opp med å ha litt felles nattehygge på sengekanten. Du vil også oppleve at andre gifte par i Skyrim er midt i den horisontale sengevalsen i det du lister deg inn for å stjele noe for tjuvraddklubben. Baksiden er at hvis din ektefelle blir for opphisset, og det går for lang tid uten at du tilfredstiller vedkommende kan han/hun ende opp med å løpe til naboen for å få oppfylt sine behov.

Med Zaz Resources - Whips Restraints and Bondage får du også BDSM-animasjoner.
Nexusmods.com

Spouses Enhanced er en annen mod som søker å ta forholdet mellom ektefeller til nye høyder. Denne har med et affeksjonsnivå som kan økes ved å ha sex med vedkommende minst en gang i uka, og også ved å kjøpe gaver og klær. Blir vedkommende sint eller misfornøyd med deg vil han/hun nekte deg sex, og ikke vise deg den kjærlighet som en ektefelle fortjener.

For de som gjerne vil ha seg et ligg uten nødvendigvis å gifte seg så finnes det mange modder som gir deg muligheter til å ha sex, enten gjennom magiske triks eller dialogvalg. For de som ønsker å jobbe litt for det i stedet kan man prøve seg på SexLab Romance. Denne gjør at du må bruke din «Speechcraft»-ferdighet til å flørte med potensielle sengepartnere, og du må gjerne flørte med samme person i flere dager før du blir ansett som en verdig partner for kjønslig omgang.

Det klør, det klør, tiddelibom

Folk flest er enige om at sex kan være en hyggelig affære, men som de fleste ting her i livet er heller ikke dette uten konsekvenser. Tar du ikke forhåndsregler kan både det ene og det andre skje, og med de rette moddene blir Skyrim intet unntak.

Her kan du stille inn foran for seksuelt overførbare sykdommer i SexLab STDs.
Loverslab.com

SexLab STDs innfører seksuelt overførbare sykdommer til det kjølige nord. Kjente lidelser som Klamydia, Syfilis og Aids er alle med, i tillegg til en rekke nye sykdommer som er tilpasset fantasiverdenen. Som den aspirerende alkymisten du er kan du heldigvis lage ulike typer heksebrygg som kurer lidelsene. Har du fått en sykdom påvirker den din helse og evne i kamp, i tillegg til at du blir dårligere å snakke for deg fordi du er «flau». Modden innfører også flere typer kondomer slik at du kan være ansvarlig, men pass på, som i det virkelige liv er det ikke alle som ønsker å bruke kondom.

Det er ikke bare sykdommer som kan være utfallet av seksuelt samvær. Man kan selvsagt bli gravid, og dette er det flere moddere som ønsker å oppleve i Skyrim. SexLab Procreation, Faites des Bebes – Babies Maker, og SexLab Hentai Pregnancy er alle alternativer for de som ønsker å oppleve livets største mirakel, og noen av dem inkludere full menstruasjonssyklus. Foretrekker du heller tentakel/monster-graviditeter er Estrus Chaurus modden du leter etter.

Estrus Chaurus er en av flere modder som kan gjøre figuren din gravid.
Loverslab.com

Det er litt komplisert å få kroppsfasongen endret mens spillet er i gang, men de fleste av disse moddene legger opp til at figuren din kan få stor mage og større bryster under graviditeten. Dette krever noe ekstra triksing og miksing så les oppskriftene nøye. SexLab Hentai Pregnancy har for øvrig et ekstratillegg som gjør at brystene dine produserer melk som kan pumpes ut og lagres på flasker. Slenger du på modifikasjonen SexLab Hormones vil kroppen din endre seg basert på hvor ofte du har sex (ikke spør meg om logikken).

Per i dag er det ingen av graviditetsmodifikasjonene som har en tilfredsstillende ordning for avkommet ditt. Man føder et barn som arver genetikken til foreldrene sine, men er for det meste en statisk smårolling som ikke gjør noe særlig. Det hadde vært artig om man kunne bygge videre på dette og du faktisk kunne være en aktiv forelder.

Verdens eldste yrke

Noen kravstore moddere synes ikke det er nok å kunne ha sex, de vil ta seg betalt for det også. Med Radiant Prostitution har du mulighet til å starte en karriere som prostituert. Du starter ved å skaffe deg en pimp på et vertshus og utfører jobben din der. Etter hvert bygger du deg opp et rykte som åpner opp flere jobbmuligheter. Du vil også oppleve at du ikke er den eneste prostituerte på vertshusene og må konkurrere om kundene med andre prostituerte.

Som prostituert kan du tjene en slant eller to på de mange vertshusene, her fra modden SexLab Working Girl.
Loverslab.com

SexLab TDF Prostitution and Pimping gir spilleren mulighet til å selge seksuelle tjenester til nærmest hvem som helst for en neve septims. I tillegg kan spilleren pimpe ut sine følgesvenner, og til og med overtale Skyrims kvinnelige innbyggere til å ta på seg prostitusjonsjobber. Sex selger, og spilleren belønnes med profitt for hver jobb som gjennomføres.

Som prostituert er du strengt talt en privat næringsdrivende og det kan ofte være vanskelig å klare seg på egen hånd. Da er kanskje løsningen å oppsøke SexLab Guild hvor du kan omgås likesinnede. Dette nye lauget har tatt på seg den politiske oppgaven med å endre lovgivningen i Skyrim slik at prostitusjon skal bli lovlig. Gjennom en rekke oppdrag kan du spille en stor rolle i denne omveltningen, og være med å endre nordboernes holdning til sex.

For de som vil ha det mer kinky

Noen synes kanskje at misjonærstilling med ektefellen på soverommet, eller en «kjapp en» bak vedskjulet ikke er spennende nok. Da er kanskje den omfattende modifikasjonen Devious Devices akkurat det du leter etter. Denne modden legger til en rekke ting til det kjølige nord, og hovedfokuset er på BDSM-relaterte gjenstander.

Med Devious Devices får du fullt BDSM-utstyr, fra kyskhetsbelter til munnbind.
Loverslab.com

Kyskhetsbelter spiller en stor rolle og spilleren kan fort ende opp i slike, uten noen enkel mulighet for å fjerne dem. Kombinert med den tidligere nevnte SexLab Arousal-modden er dette ment å være en frustrerende affære. Spilleren må gjennomgå mye for å komme seg ut av kyskhetsbeltet, og kan også være så uheldig å ha magiske dildoer laget av «soul gems» som dirrer og vibrerer i tide og utide. Dette hemmer spillerens effektivitet i kamp, og modden inkluderer også utstyr som binder armene dine fast på ryggen slik at du ikke kan sloss, munnbind slik at du ikke kan prate, og øyenbind som gjør det umulig eller vanskeligere å se.

I tillegg til sexleketøy av ymse sorter får du også noen nye oppdrag. Den strenge orken som er bibliotekar ved magiskolen i Winterhold har tydeligvis en tidligere ubeskrevet hobby. Disse oppdragene spiller på «nyskjerrighet drepte katta»-prinsippet, og dersom du snoker for mye i ting du ikke har noe med kan du fort ende opp i en ukomfortabel situasjon.

Med Devious Devices - Males Addon får også mannfolk lov til å ikle seg kinky utstyr.
Loverslab.com

Det finnes også en rekke modifikasjoner som bygger videre på Devious Devices og du kan laste ned forskjellige typer leketøy og nye animasjoner i hopetall. Med Devious Devices For The Masses II sørger du for at det ikke bare er du som er brukeren av det kinky ekstrautstyret. Nå smøres moroa tilfeldig utover hele Skyrim og du kan støte på alt fra banditter, prester og handelsmenn iført kyskhetsbelter og annet kinky utstyr.

Devious Regulations innfører nye regler for de militære styrkene i nord. Av frykt for at kvinnelige soldater skal bli lenge borte fra militærtjenesten på grunn av graviditet har både Imperiet og Stormkappene bestemt at alle kvinnelige soldater må bruke kyskhetsbelte. Dette inkluderer også spilleren når du etter hvert velger hvilken side du vil støtte, og skulle du klare å komme deg ut av beltet venter det ydmykende og offentlig avstraffelse.

Alternate Start – Live Another Life er en svært populær modifikasjon som lar spilleren droppe den lange og omstendelige starten på spillet. Med denne kan du selv velge hva slags bakgrunn spillfiguren din skal ha, og dersom du tester ut modder er denne særdeles nyttig. Den modifikasjonen er i seg selv svært uskyldig, men et tillegg til den kalt Alternate Start - Live a Deviant Life lar deg få velge noen svært vanskelige startmuligheter for karakteren din. Bakgrunnen er at du har vært en slave under en mester som var svært glad i utstyret fra Deviant Devices. På hans reise gjennom Skyrim skjer det noe som gjør at du plutselig befinner deg alene i ødemarka iført svært restriktivt utstyr. Du kan selv velge vanskelighetsgraden, og den vanskeligste innebærer at du verken kan bruke hendene, munnen eller øynene. Lykke til!

Fri og frank

Det å være en slave, eller å få sin frihet røvet fra seg er et gjennomgående tema i flere spilltillegg. Den kanskje mest omfattende er Sanguines Debauchery Enhanced hvor halvguden Sanguine setter sitt merke på spilleren og dermed gjør deg til en potensiell slave. Når en «mester» har tatt eierskap over deg kan du velge om du vil lystre ordrene og oppføre deg etter vedkommendes ønsker, eller om du vil gjøre ditt ytterste for å rømme. Det vil uansett få konsekvenser, og andre vil kunne gjenkjenne din status som slave selv om du har rømt. Du kan også bli tatt til fange av ulike fraksjoner, samt andre monsterraser som «Spriggans» og «Falmers».

Med Sanguines Debauchery Enhanced kan mange av Skyrims slemminger ta deg til fange.
Loverslab.com

Det finnes også flere muligheter for de som ønsker å være på den andre siden av pisken. Paradise Halls – Skyrim Slavery innfører et system hvor du kan forsøke å gjøre andre til dine slaver. Du kan trene dem opp til å vise deg den respekten du fortjener og også til å hjelpe deg i kamp. Er det skrantent i pengepungen kan du alltids selge dem i en ny slaverileir.

Det finnes flere tillegg til Paradise Halls, blant dem Family Feud som søker å gi en historie til slaveriets inntog i Skyrim, Dres Trade som legger til nye muligheter for kjøp av slaver, og inkluderer slavehandlere fra House Dres som man kanskje husker fra Morrowind, og Immersive Sex Slaves som tilpasser dialogsystemet bedre til slavene under din kontroll.

Har du installert Prison Overhaul-modden vil ditt opphold i kasjotten inkludere å bli marsjert ut til offentlig avstraffelse.
Loverslab.com

Andre slaverimodder som foreløpig er i relativt tidlig utviklingsfase er S3 – Skyrim Slavery System, den SexLab tilpassede Skyrim Slavery System, og A Prostitution and Player Slavery Mod.

Den vanligste formen for frihetsberøvelse er nok likevel den som påføres deg av en utøvende makt når du har begått en kriminell handling. Med Prison Overhaul blir fengselssystemet endret på, og du kan forvente deg en ganske annen opplevelse neste gang din kriminelle livstil fører deg til kasjotten. Det øyeblikket du blir arrestert blir klærne dine fjernet og du blir iført lenker og marsjert i all offentlighet til nærmeste fengsel. Avhengig av hvor alvorlig dine lovbrudd er vil du få røff behandling. Du kan bli tatt med ut til en gapestokk som er strategisk plassert på de mest trafikkerte stedene i byen og bli offentlig ydmyket i all din nakenhet. Før du blir løslatt venter også en runde med pisken, og noen av vaktene kan rett og slett finne på å voldta deg.

«Combat Sex»

Noe man ikke kommer unna, og som ligger nærmest som en selvfølge for mange av de ovennevnte modifikasjonene er muligheten for ufrivillig sex. «Combat Sex» eller kampsex er et uttrykk som går igjen, og konseptet etablerer voldtekt som en del av kampene i Skyrim.

Defeat er en relativt populær mod som muliggjør kampsex. Dersom spillerens helse faller til et visst nivå vil du bli voldtatt av din motstander. Modden har også en mekanikk for å prøve å slippe unna basert på hvilke ferdigheter figuren din innehar. På samme måte har du også muligheten til å voldta fiender du nedkjemper, og dine følgesvenner kan også være både overfaller og offer. Du får også muligheten til å forgripe deg på sovende personer.

Voldtekt er ganske vanlig blant Skyrims voksenmodder.
Loverslab.com

En annen modifikasjon som gjør mye av det samme er SexLab Submit. Den muliggjør også voldtekt når spilleren eller fienden har nådd et visst helsenivå, men her kan spilleren selv velge å gi seg, eller «submit», og dermed på en måte samtykke til å bli voldtatt i stedet for å dø. Om det er en betydningsfull forskjell kan selvsagt diskuteres.

Lover’s Victim tar på seg å gjøre noe med voldtekt som skjer utenfor kamp. Denne modden som bygger på nevnte SexLab Arousal åpner for at kåte folk kan påtvinge deg seksuelle handlinger selv i daglidagse situasjoner. Dersom spilleren vandrer rundt naken er sjansen ekstra stor for at Skyrims innbyggere tar dette som en invitasjon til å pløye over deg. I tillegg til spilleren kan også de ikke-spillbare figurene voldta hverandre. Med ekstratillegget Lover’s Victim Dogs’n’Horses får også Skyrims hunder og hester muligheten til å ta sine lyster ut over spilleren.

Er du blant dem som synes at det er svært usannsynlig at du kan sove trygt om natta? Da er Dangerous Nights laget med deg i tankene. Denne legger til en prosentsjanse for at noen eller noe som er i nærheten av deg vil forgripe seg på deg mens du sover.

I et intervju med Gamer.no sier modderen Goubo som står bak voldtektsmodden Defeat at han er misfornøyd med at Bethesda har utelatt sex fra kulturen i Skyrim. Han mener det bryter med innlevelsen, og at selv voldtekt er noe som ville forekommet i et slikt brutalt univers. Fallout: New Vegas-utvikler Chris Avellone mener at ingen tema bør være automatisk utelukket, men er opptatt av hvordan man behandler dem.

Siste fra forsiden