Monkey Island-skaperne sammen igjen

Mer humor i vente når Tim Schafer hyrer Ron Gilbert.

Etter å ha jobbet sammen på velkjente klassikere som The Secret of Monkey Island, oppfølgeren LeChuck's Revenge og Maniac Mansion, gikk Ron Gilbert og Tim Schafer hver til sitt. I senere år har Gilbert stått bak spill som Deathspank og Penny Arcade Adventures, mens Schafers selskap Double Fine Productions har utviklet Psychonauts og Brütal Legend.

Schafer startet Double Fine Productions etter å ha forlatt Lucasarts i 2000, og i tillegg til nye ansatte hadde han med seg flere utviklere fra teamet bak Grim Fandango.

Gilbert og Schafer skal ha holdt kontakten, og selv om de ikke har jobbet direkte sammen på nesten 20 år har Gilbert ofte lånt kontorplass hos Double Fine. Ifølge ham selv får han produsert lite når han prøver å arbeide hjemme, ettersom han ender opp med å gjøre alt annet enn å jobbe.

På skrivebordet hos Double Fine ble det derimot utvekslet mange nye spillidéer, og til slutt foreslo Schafer at Gilbert skulle utvikle spillet sitt sammen med et team fra Double Fine. Selskapet jobber på flere spill samtidig, og siden deres nyeste tittel Costume Quest snart ankommer butikkhyllene var det uansett på tide å starte et nytt prosjekt.

Foreløpig vil ingen av utviklerne si hva slags spill det dreier seg om, men lover at gamle Monkey Island-fans vil komme til å like det. Det er usikkert om det dreier seg om et pek-og-klikk-spill; alt Gilbert avslører er at spillet blir veldig annerledes fra Deathspank.

(Kilder: Shacknews, Kotaku)

Les også: Drep julenissen i nytt Deathspank
Les også: Mer Monkey Island-nostalgi
Les også: Anmeldelse: Brutal Legend

Siste fra forsiden