Monster Hunter - film

Monster Hunter-filmen bannlyst i Kina for angivelig rasistisk vits

Nå blir Monster Hunter-spillene bombardert med negative brukeranmeldelser.

Sony

Monster Hunter-filmen hadde nylig premiere i utvalgte deler av verden. Blant landene som fikk oppleve den først var Kina, men der har lanseringen gått heller dårlig og allerede etter én dag er filmen bannlyst.

Som spillanalytiker Daniel Ahmad forteller på Twitter dreier det hele seg om en vits tidlig i filmen, som visstnok kan oppfattes som rasistisk. En av figurene i filmen omtaler nemlig knærne sine som kinesiske, og i Kina skal man ha knyttet denne vitsen til et gammelt rim med rasistiske konnotasjoner.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Kritikken mot filmen har også strukket seg til spillserien, som får gjennomgå på blant annet Steam. I løpet av de siste tre dagene har Monster Hunter World – et ellers godt likt spill – mottatt over 2000 negative brukeranmeldelser.

Mila Jovovich har hovedrollen i Monster Hunter-filmen.
Sony

Mandag gikk selskapet bak filmen, Constantin Film, ut med en offisiell beklagelse overfor det kinesiske folk. Som Deadline rapporterer forteller Constantin at det hele dreier seg om en misforståelse, og at det aldri var meningen at vitsen skulle fornærme noen.

– Det var ikke vår intensjon å diskriminere, fornærme eller på noen måte støte kinesere. Constantin Film har lyttet til bekymringene fra det kinesiske publikum, og har fjernet replikken som førte til denne utilsiktede misforståelsen.

Hvorvidt Monster Hunter får komme tilbake til kinesiske kinoer er imidlertid uvisst.

LES OGSÅ: Oscar Isaac skal spille Snake i Metal Gear Solid-filmen »

Siste fra forsiden