Feature

Ukens nettutgivelser (uke 33)

Motorsykkelsnadder og rollespillgalskap

Her er løsningen for deg som mangler noe å gjøre i helgen.

Tiden flyr, og nok en fredag er over oss. Det betyr selvsagt en ny oppsummering av ferske spillutgivelser på nettet.

Xbox 360

Trials HD (Xbox 360).

Microsofts konsoll har kun fått én utgivelse denne uken, men til gjengjeld er dette litt av en perle. I Trials HD må du navigere en trialsykkel gjennom en serie sideskrollende brett fulle av hindringer. For å lykkes må du være ekstremt nøyaktig, og til en hver tid vite hvordan motorsykkelen kommer til å oppføre seg. Spillet har over 50 baner og to moduser (race og skill). I tillegg loves vi fabelaktig 3D-grafikk og avansert fysikk. Du kan også lage egne baner ved hjelp av et innebygget redigeringsverktøy. Husk forresten PC-originalen hvis du ikke har 360.

PS3 og PSP

Marvel vs. Capcom 2 (Xbox 360 og PS3).

PS3-eiere kan laste ned Marvel vs. Capcom 2, som tidligere har blitt lansert på Xbox Live Arcade. Her må helter fra tegneserieuniversene til Marvel slåss mot figurer fra Capcoms slåssespill. Dermed kan du selv finne ut hvem som er tøffest av Chun-Li og Wolverine. Spillet har totalt 56 spillbare figurer, og PS3-versjonen kan skilte med onlinespilling og forbedret grafikk i forhold til originalen.

Droplitz (PC, Xbox 360 og PS3).

På PS3 har vi også fått Droplitz, et todimensjonalt hjernetrimspill med fargerik grafikk, hvor målet er å sikre at små dråper kommer trygt fram gjennom spillmiljøene. Dette gjør du ved å skru og vende på rør. Spillet har flere moduser og mengder av brett. Det finnes også på Xbox 360 og PC.

PSP-eiere kan laste ned Madden NFL 2010, Patapon og Real Madrid: The Game fra PSN. Du kan se hele ukens oppdatering hos PlayStation Blog.

Wii og DSi

Family Slot Car Racing (Wii).

Først ut på Wii er Family Slot Car Racing, et racingspill der du får kappkjøre med familien på små bilbaner i stua (av den typen hvor bilene festes til banen, og du får en håndkontroller som lar deg bestemme hastigheten - kjører du for fort, ryker bilen din av i svingen). Spillet lar deg velge mellom flere forskjellige biler, og du kan selvsagt få med deg en venn og spille sammen med ham eller henne.

3-2-1, Rattle Battle! (Wii).

Deretter har vi 3-2-1, Rattle Battle!, en samling minispill for hele familien. Disse spillene er sentrert rundt det å riste på Wii-kontrolleren, og ristingen har ulikt resultat avhengig av hvilket spill du spiller. Minispillene lar deg blant annet skyte laserstråler, hoppe opp og ned på en vekt og vokse eller krympe for å unngå piler som skytes mot deg. Spillet inneholder nettbaserte topplister, slik at du kan se hvor god du er i forhold til andre kjøpere.

Phantasy Star (Virtual Console).

På Virtual Console kan du nå laste ned det første rollespillet i Phantasy Star-serien fra Sega. Spillet kom opprinnelig til Sega Master System.

DSi-eiere har fått en gavepakke denne uken, med Flipnote Studio. Dette er teknisk sett ikke et spill, men et enkelt lite animasjonsprogram - og det er helt gratis. Hvis du heller vil betale penger for moroa kan du kjøpe Sujin Taisen Number Battles, et hjernetrimspill som minner litt om Domino. Spillet støtter også trådløs flerspiller.

PC

Death to Spies: Moment of Truth (PC).

På PC begynner vi med Death to Spies: Moment of Truth, et snikespill der du spiller en russisk spion under andre verdenskrig. Han heter Semion Strogov, og han er kaptein i det russiske byrået med det morsomme navnet SMERSH (som oversatt betyr "død over spionene"). Målet er å motvirke andre lands etterretningstjenester. Spillet inneholder en haug ulike oppdrag, hvor du må forsøke å oppnå målene dine uten at fienden merker deg. Det kan blant annet kjøpes fra Steam og GameAgent (hvis du vil ha fysisk kopi må den importeres fra USA).

Texas Cheat'em (PC, Xbox 360 og PS3).

Deretter har vi Texas Cheat'em, som også er lansert for Xbox 360 og PlayStation 3. Dette er en variant av Poker, men her er ikke målet å vinne på ærlig vis. Ved å spille små kasinospill får du tilgang på opp til femten juksemetoder, som du kan bruke. Her har du alt fra å stjele fra andre spillere og bruk av røntkenbriller til å sende motstanderens Royal Flush ned i toalettet. Du kan selvsagt spille dette spillet på egenhånd, men juksing smaker vel best når det er andre mennesker som får lide, og ikke en følelsesløs datamaskin. Spillet kan kjøpes på Steam.

Knights of the Chalice (PC).

Liker du rollespill av den typen vi fikk fra Richard Garriott og Origin på åttitallet kan du ta en titt på Knights of the Chalice (her er til og med teksttypen som den var på åttitallet). I dette spillet får du kontrollere en gruppe eventyrere i en fantasiverden. Spillet bruker Open Game Licence 3.5 fra Wizards of the Coast (noe som vil si at reglene minner veldig om de vi finner i nyeste Dungeons & Dragons), og vi loves svært avansert kunstig intelligens og taktisk, turbasert kamp.

Mr. Jones' Graveyard Shift (PC).

Vi bruker vanligvis ikke å bruke så mye tid på de mange fargerike forretningssimulatorene som dukker opp på PC, men Mr. Jones' Graveyard Shift må nesten nevnes, rett og slett fordi konseptet er så sært. Her er målet å tjene deg rik på å putte folk i jorda (helst etter at de er døde), og hvis du er flink blir kirkegården din populær hos de rike og berømte.

Vi tar også med at PS3-spillet Astro Tripper nå er tilgjengelig for PC, for en svært rimelig penge. Grunnen til at det er så billig er at utgiverne ikke føler seg helt ferdig med testingen av PC-versjonen enda. Det positive er at når den ferdige versjonen kommer i salg, får du oppgradere til denne gratis.

Normality (PC).

For de nostalgiske av oss kan et besøk til GamersGate være av interesse. Der finner vi nemlig det spennende eventyrspillet Normality, det merkelige actioneventyret Litil Divil og det raske racingspillet Slipstream 5000, alle fra Gremlin Interactive. Tar du en tur innom Good Old Games kan du laste ned et annet Gremlin-spill, nemlig VR-Soccer 96, kjent som Actua Soccer her til lands. Dette er den amerikanske utgaven, uten lisensierte spillernavn (eller Arne Scheie).

For flere PC-utgivelser kan du blant annet stikke innom PlayFirst, Big Fish Games, iWin og Reflexive Arcade.

Gratisspill

Counterbalance (PC).

Japanske Kenta Cho er tilbake med et nytt actionspill, denne gangen for XNA (spillet funker både på Xbox 360 og PC). Navnet er GearToyGear, og spillet kan minne litt om Chos tidligere Torus Trooper. Her styrer du et romskip i en tunnel.

I forrige uke tok vi med spillene fra demo-messen Assemblys spillkonkurranse. Nå er messen over, og du kan finne ut hvilke spill som gjorde det best (og laste disse ned). Vinneren ble fysikkspillet Counterbalance. Det dukket også opp flere gode scene-demoer på Assembly, inkludert noen heftige 4K-produksjoner. Sjekk dem ut.

Du kan også teste noen morsomme nettspill, som Semantic Wars (en ekstrem utgave av Hangman), Gravitee 2 (golf i verdensrommet), Cube Colossus (svært forseggjort skytespill) og Gobtron (spill der du må skaffe mat ved hjelp av snørret ditt). Vi tar også med Q-Block, som ikke er et spill, men et morsomt lite 3D-verktøy.

Det var det for i dag, men ta en titt på forrige ukes oppsummering for mer nettdistribuert underholdning.

Siste fra forsiden