Musikkspillbauta bryter løs

Guitar Hero-skaper Harmonix åpner lommeboka for å stå på egne bein.

Musikkspillene var ekstremt populære for kun et par år siden, men en hyppig tilførsel av spill av varierende kvalitet har satt en stor støkk i salgstallene til både Guitar Hero- og Rock Band-seriene. Det virker rett og slett som om markedet er mettet for en stund.

Dance Central er et unikt dansespill.

Det ser likevel ikke ut til å påvirke Harmonix, som skapte begge de nevnte rockeseriene. En drøy måned etter at de ble lagt ut for salg er det nemlig klart at de med investeringshjelp har kjøpt seg ut av eier Viacom.

Ifølge et innlegg på Rock Bands offisielle forum skrevet av John Drake, selskapets kommunikasjonssjef, hindrer dette aldeles ikke flyten i selskapets anliggende. Snarere tvert imot.

– Viacom og MTV Networks har vært et fantastisk hjem for oss de siste fire årene. Det er her vi har lansert både Rock Band og Dance Central, og jobbet med artister som AC/DC, The Who, The Beatles og Green Day. Vi gleder oss til å gå tilbake til våre røtter som et uavhengig og privateid studio. For deres del betyr det at Rock Band-utvidelsene fortsetter som planlagt, samtidig som vi fortsetter støtte av tidligere utgitte spill. Vi jobber også hardt med noen nye prosjekter vi tror dere vil like, sier han.

Harmonix er for øyeblikket aktuelle med Rock Band 3, som skal være det mest realistiske instrumentspillet til dags dato. De har også utviklet Dance Central til Xbox 360-ens Kinect-teknologi, et spill vår danseløve Øystein koste seg med.

Siste fra forsiden