Musikkspillet Amplitude kan gjenoppstå

Harmonix tyr til folkefinansiering for å relansere klassikeren på PlayStation 3 og PlayStation 4.

Konseptbilde fra nye Amplitude.
Harmonix/Kickstarter

De fleste forbinder nok Harmonix med de kjente musikkspillseriene Guitar Hero, Rock Band og Dance Central, men færre har nok hørt om studioets tidligste spilltitler.

Utviklerens første store spill var Frequency, som ble lansert til PlayStation 2 i 2002. Oppfølgeren til dette fikk tittelen Amplitude og kom ut på samme konsoll i 2003 til svært gode anmeldelser fra de store spillmagasinene.

Amplitude har en grunnmekanikk som ligner på studioets nyere titler, men i stedet for å bruke en instrumentkontroll benytter spilleren en vanlig håndkontroll og styrer et romskip bortover spor med ulike farger. Målet er å aktivere noter ved å trykke på knappene på kontrollen i riktig rekkefølge for å «komponere» seksjoner av sangene.

Konseptbilde fra nye Amplitude.

Vil lage ny versjon

Nå kan Harmonix bringe gledelige nyheter til fans av spillet. Studioet har nemlig lansert en Kickstarter-kampanje til inntekt for et splitter nytt Amplitude-spill til PlayStation 3 og PlayStation 4.

Det nye spillet skal by på den samme kjernemekanikken som originalen, men vil få kraftige oppdateringer når det gjelder musikken, grafikken og kontrollsystemet. Harmomix ønsker å fokusere på elektronisk musikk, og mesteparten av låtene skal visstnok lages av studioet selv for å optimalisere spillmekanikken.

Studioet forsikrer også at de vil videreføre den høye vanskelighetsgraden fra originale Amplitude, da dette er noe fansen antakelig vil forvente av den nye utgaven.

Et stykke fra finansieringsmålet

Utover dette er det ennå ikke bestemt akkurat hvor mye det nye spillet vil skille seg fra 2003-versjonen, siden utviklingen i stor grad vil basere seg på innspill og tilbakemeldinger fra fansen.

Finansieringsmålet ligger på 775 000 dollar, og i skrivende stund er summen kun kommet opp i litt over 92 000 dollar med 17 dager igjen. Dermed er det altså høyst uvisst om målet vil nås.

Om du har lyst til å støtte prosjektet er det bare å gå til Kickstarter-siden, hvor du også finner mer informasjon. Sjekk også ut videoen under.

Harmonix har også et annet nytt prosjekt på gang: «Chroma» blir en blanding av musikk- og skytespill »

Siste fra forsiden