Mye av det vi har sett av Final Fantasy XV er fjernet fra spillet

Og demoen oppdateres neste uke.

Square Enix

I en videooppdatering torsdag kveld forteller Final Fantasy XV-sjefen Hajime Tabata at de har planer om å oppdatere Episode Duscae 9. juni. Videoen kan du se nederst i artikkelen.

Den lille smakebiten på storspillet ble først sluppet tidligere i år som et vedlegg til Final Fantasy Type-0 HD. Av forbedringer loves det oppdaterte angrepskombinasjoner, angrep du kan gjøre med resten av laget og nye camping-scener. Mer generelle tekniske forbedringer er også på agendaen.

Svært lite av denne traileren fra 2011 blir en del av Final Fantasy XV. (Video :Square Enix)

Mer oppsiktsvekkende er det at Tabata nå melder om at utvikleren har gjort noen store endringer, og faktisk kappet enkelte deler av det vi allerede har sett. Som mange sikkert vet begynte Final Fantasy XV livet som Final Fantasy Versus XIII om lag 10 år siden, da under ledelse av Tetsuya Nomura. Mye av det Nomura hadde planlagt for spillet er nå ute.

Ut med det gamle, inn med det nye

Mest synlig blir tapet av figuren Stella Nox Fleuret som opprinnelig skulle være spillets ledende kvinnelige figur. Hun var en av de første figurene vi fikk se fra Final Fantasy Versus XIII.

Stella har blitt kappet fra spillet. (Bilde: Square Enix)

– I stedet har vi en ny heltinne kalt Luna, som har en annen rolle i historien. Vi kommer til å snakke mer om henne fremover, sier Tabata i oppdateringsvideoen.

I tillegg har de droppet hele åpningssekvensen som var i en av de første trailerene vi fikk se, der byen Insomnia ble angrepet av styrker fra Niflheim.

– Scener som det måtte endres på grunn av en meget viktig faktor. Så nå er den sekvensen kondensert ned til: Noct og gjengen forlater byen før Niflheim angriper byen. Det er en veldig viktig grunn til at vi har gjort dette, lover Tabata.

Vanskelig utvikling

Final Fantasy Versus XIII var et spill preget av en uhyrlig lang og innesluttet utviklingstid. Fra spillet ble annonsert som et PlayStation 3-spill i 2006 tok det lang tid før Square Enix begynte å vise frem scener fra spillet, og selv da virket det som om det gikk trått for prosjektet.

Under E3 2013 fortalte Square Enix at spillet hadde fått et nytt liv som Final Fantasy XV, under ledelse av Hajime Tabata sammen med Tetsuya Nomura. Prosjektet ble gjort om til et PlayStation 4- og Xbox One-spill.

I 2014 var Nomura ferdig med sin rolle i prosjektet, og gikk over til å lede utviklingen av Kingdom Hearts III. Ifølge den nye videoen ble det da gjort en del vurderinger av hva som skulle være med og hva som skulle kastes ut. Det er denne prosessen som skal ha ledet til mange av endringene.

Les også
Anmeldelse: Final Fantasy XV

Final Fantasy XV har ingen slippdato ennå.

Active Time Report 6.0 (Video: Square Enix)

Siste fra forsiden