Mye moro i vente for PSP-eiere

Sonys bærbare får et sårt tiltrengt tittelskred.

Vi skrev nylig om en mystisk stillingsannonse fra Sony som har fått mange til å spekulere om en ny PSP er på trappene. Til tross for at Sony gikk ut med en "ingen kommentar" til ryktene, hiver de nå bensin på bålet og annonserer drøssevis av titler til sin bærbare satsning.

Den kappekledde Altair er en snikmorder mange har et forhold til, og nå kommer helten fra fjorårets Assassin's Creed også til PSP. Svært få detaljer er så langt sluppet, annet enn at spillet vil bli PSP-eksklusivt, ergo vil dette kapitelet med Altair bli forbeholdt PSP-eiere. Spillet som er ventet senere i år vil forøvrig komme som en egen bundle med en pianosort PSP.

Også Rock Band vil finne veien til PSP. Spillet som har fått tittelen Rock Band: Unplugged vil sannsynligvis komme senere i år (USA-slipp i år er bekreftet). Spillet vil trolig bruke Wi-Fi for tilkobling av utstyr - hvilken type utstyr som vil komme er ennå ukjent. Spillet vil forøvrig bli det første som vil bruke en egen onlinebutikk i selve spillet, til nå har man måtte benyttet Playstation Store for nedlasting av materiell.

For de som liker høy fart og spektakulære kræsj kan vi fortelle at Motorstorm Arctic Edge ble annonsert for PSP og Playstation 2. Arctic Edge lover adrenalinpumpende action i Alaskas øde landskap hvor dynamiske værforhold gjør at man må passe seg for tynn is, snøskred og mer. For å takle de nye utfordringene vil spillet komme med nye kjøretøy, blant annet snøscootere og tråkkemaskiner (yupp, du leste riktig). Nytt for serien er også muligheten for å endre på utseendet til kjøretøyet ditt, alt fra klistremerker, hjul, eksosanlegg og mer skal kunne endres - Sony lover at det skal være såpass mange kombinasjoner at hver spiller skal kunne ha sitt eget unike kjøretøy.

Arctic Edge er ventet i tredje kvartal i år.

Om du liker å trimme de små grå på bussen kan du glede deg til at også Buzz! ble annonsert for PSP. Svært få detaljer ble avslørt - annet enn at spillet vil komme i år.

Sist, men absolutt ikke minst vil velkjente Sackboy komme til PSP. Littlebigplanet var for mange fjorårets beste spill, og spillet vant hele 8 priser på DICE-samlingen i Las Vegas.
Nå skal altså den lille potetsekk-gutten bevege seg til det håndholdte markedet. Uten at spesifikke detaljer ble kjent, lovet Sony at PSP-utgaven i størst mulig grad skal være lik PS3-utgaven.

LittleBigPlanet ble ikke annonsert med noen utgivelsedato.

(Kilde: CVG, VG247)

Siste fra forsiden