Ukens nettutgivelser (uke 13)

Mye variasjon på nettet

Her er et lass med ferske spill, levert rett til maskinen din på tross av snøværet.

Vips er det fredag igjen, og dermed er det også på tide med en oppdatering om hva som har dukket opp av spillunderholdning på nettet i den siste uken.

Uno Rush (Xbox 360).

Xbox 360

På Microsofts store boks har vi fått Uno Rush, et sosialt kortspill for opp til fire spillere. Her er målet å være den første til å kvitte seg med alle kortene sine, og vinneren får poeng basert på hvor mange kort motstanderne sitter igjen med. Microsoft lover oss et raskt og familievennlig spill, som passer perfekt for sofaspilling.

Texas Hold'em (Wii).

Wii

Nintendos lille boks har også fått et kortspill denne uken, nemlig Texas Hold'em Tournament. Dette er et pokerspill hvor du begynner i lokale spillebuler i Nevada, og må spille deg frem til seier i Las Vegas Grand Championship. Spillet inkluderer flerspiller for opp til seks spillere, og du kan også spille på nettet og ta del i onlinebaserte mesterskap. Uten å bli gjeldsslave, forhåpentligvis.

Gaplus (Virtual Console).

Wii har også fått fire nye lanseringer for Virtual Console-systemet denne uken. Disse er alle gamle arkadespill, og det mest kjente i samlingen er kanskje Gaplus, etterfølgeren til klassiske Galaga. Som forgjengeren er det et romskytespill der du må kvitte deg med horder av uidentifiserte (men svært onde) flygende objekter.

Ellers har vi Mappy (hvor du må samle objekter i et hus), det vertikalt skrollende romskytespillet Starforce og labyrint-labberen Tower of Druaga. Om du var ung tidlig på åttitallet husker du sikkert noen av disse.

PlayStation Network

Burn Zombie, Burn (PS3).

Kun veldig kjedelige mennesker sier nei takk til en mulighet til å drepe horder av zombier, så Burn Zombie, Burn faller utvilsomt i god jord hos mange PS3-eiere. Her må du kjempe deg gjennom seks nivåer inspirert av klassiske amerikanske grøsserfilmer. Handlingen sees fra fugleperspektiv, og følger Bruce som hadde gledet seg til å ha det hyggelig med kjæresten, men som i stedet ender opp med å måtte slakte obskøne mengder vandøde.

Er du i det nostalgiske hjørnet kan du ta en titt på Magic Carpet (for både PS3 og PSP), et tredimensjonalt actionspill fra britiske Bullfrog, der du flyr et persisk teppe og må redde verden. PSP-eiere kan også laste ned spørrespillet Buzz: Brain of UK.

PC

Dark Sector (PC).

Dark Sector er et tredjepersons actionspill som kom til konsoll i fjor. Nå er PC-versjonen klar, men denne er for øyeblikket ikke i salg i norske butikker. Heldigvis kan den kjøpes hos Steam, GamersGate og (om du liker å spare penger) Direct 2 Drive. Spillet følger Hayden Tenno, en spion som befinner seg på oppdrag i et oppdiktet østblokkland. Her blir han plutselig angrepet av en ukjent fiende, og infisert av et biovåpen som forandrer ofrene sine til rene drapsmaskiner. På mirakuløst vis overlever han angrepet, og oppdager at viruset har gitt ham mektige egenskaper.

Mevo and the Grooveriders (PC).

Deretter har vi Mevo and the Grooveriders, hvor det merkelige vesenet Mevo må reise gjennom fem fargerike verdener for å gjenforene bandet sitt. Spillet er et rytmebasert actionspill der du må trykke knapper i takt med rytmene for å hjelpe Mevo fremover. Underveis blir rytmene stadig mer komplekse, men du får også en rekke hjelpemidler som du kan bruke for å komme deg gjennom vanskelige situasjoner. Spillet er tilgjengelig på Steam.

Fright of the Bumblebees (PC).

Wallace & Gromit: Fright of the Bumblebees følger den distré oppfinneren Wallace og den over gjennomsnittet intelligente hunden hans, Gromit. I det første av fire episodebaserte eventyrspill om dette merkelige radarparet blir den vesle byen de bor i slynget ut i kaos etter at forretningsplanene til Wallace slår fryktelig feil. Fright of the Bumblebees introduserer et nytt kontrollsystem for eventyrspill, og lar deg spille både som Wallace og Gromit. Xbox 360-versjonen skal lanseres på et senere tidspunkt.

The Magic Toychest (PC).

Om du liker spill som The Incredible Machine og Crayon Physics Deluxe kan du ta en titt på The Magic Toychest, et hjernetrimspill med hundre nivåer og 16 ulike leker som må brukes på ulike måter for å vinne. Spillet kommer også med et integrert redigeringsverktøy som lar deg designe dine egne nivåer. Vanskelighetsgraden skal være lav nok til at også barn kan kose seg med spillet, samtidig som du må være svært god for å få alle bonusene.

Liong: The Lost Amulets (PC).

Er du ute etter å bruke de små grå enda mer, kan du ta en titt på Liong: The Lost Amulets, en kombinasjon av skjult objekt-spill, hjernetrim og minispill. Her må du legge ut på en fargerik reise for å finne magiske formler.

For flere PC-utgivelser av den lette sorten kan du blant annet stikke innom Big Fish Games, iWin og Reflexive Arcade.

Beyond Good & Evil (PC).

Trenger du et lite gjensyn med fortiden kan du ta turen innom Good Old Games for seks ferske utgivelser. Her har du Ubisofts halvnye og kritikerroste Prince of Persia: Sands of Time, IL2-Sturmovik: 1946 og Beyond Good & Evil, samt strategispillene Alien Nations og den herlige nittitallsklassikeren Cannon Fodder. Som vanlig selges GOG-spillene uten kopibeskyttelse. Noen av Ubisofts gamle utgivelser har forøvrig også dukket opp på GamersGate (de er riktignok litt dyrere der, siden GamersGate bruker Euro).

Gratisspill

Double Fine er en herlig spillutvikler som alltid finner på ett eller annet utenom det vanlige. Nå har de lansert et lite pek-og-klikk-eventyr på nettstedet sitt, hvor du spiller Double Fine-sjef Tim Schafer. Målet er å finne på noen gode vitser før du skal ut på scenen.

Battle for Wesnoth (PC).

For en langt dypere opplevelse kan du ta en titt på den nyeste utgaven av det turbaserte strategispillet Battle for Wesnoth. Dette spillet er taktisk krigsspill som foregår i en rik fantasiverden, og kommer med omfattende muligheter for både flerspiller og alenespilling. Battle for Wesnoth har blitt stadig forbedret gjennom flere års utvikling, og nå er det kanskje på tide du tar en titt.

Du kan også teste noen artige Flash-spill. Gen er et morsomt lite spill der du må samle små amøber (det er smartere enn det virker), mens Crow in Hell gir deg rollen som en kråke som må komme seg gjennom noen svært farlige omgivelser.

Det var det vi hadde å by på i dag, men ta gjerne en titt på forrige ukes massive oppdatering for mer moro.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden