Myst-skaperne folkefinansierer nytt eventyr

I Obduction må vi utforske en fremmed verden full av mysterier.

Skaperne av nittitallsklassikerne Myst og Riven, Cyan Worlds, har annonsert sitt neste store gåteeventyr. Det heter Obduction, og er et førstepersons eventyr hvor du fritt kan bevege deg rundt i eksotiske miljøer. Utviklene håper å gjenskape følelsen av å plutselig befinne seg midt i en ny og fremmed verden full av mysterier.

Du spiller en person som har blitt bortført av utenomjordiske vesener, og nå befinner seg i ukjente miljøer full av merkelig arkitektur og gåter som må løses. Men du er ikke alene; verden er bosatt av mange andre som har lidd samme skjebne, og noen har bodd der i lang tid.

Konseptbilde.

I folkets hender

For å samle sammen budsjett nok til å lage spillet har Cyan tatt turen til folkefinansieringsnettstedet Kickstarter, hvor de ber om hele 6,5 millioner kroner. Kampanjen deres startet i går kveld, og selv om de fortsatt er langt fra målet har de samlet inn cirka 1,4 millioner kroner så langt. Innsamlingsaksjonen avsluttes 16. november.

Om Cyan oppnår målet sitt er planene å lansere en versjon for Windows og MacOS i siste halvdel av 2015. Om de får mer penger enn de ber om vil konseptet utvides med flere steder, flere nøtter, og flere eventyr. Linux-støtte avhenger visstnok av spillmotoren de bruker, Unreal Engine 4.

Myst og de andre spillene som gjorde Cyan til en kjent utvikler kan blant annet kjøpes fra GOG. Cyan jobber også med en oppdatert versjon av realMyst, som tok det originale, nodebaserte eventyret over i skikkelig 3D.

Les også: Anmeldelse av Myst IV: Revelation
Les også: Anmeldelse av Uru: Ages Beyond Myst

Siste fra forsiden