Myst-skapernes nye eventyr har fått dato

Se den ferske traileren fra eventyrspillet Obduction.

Nå er endelig Obduction, det nye eventyrspillet fra skaperne av Myst, snart lanseringsklart. Spillet skal slippes 26. juli, og kommer samtidig til PC, Mac og Oculus Rift (som visstnok er en egen plattform nå). VR-versjonen blir forøvrig spillbar på årets E3, i tilfelle du skal dit.

– Vi gleder oss over å nok en gang kunne la spillerne leve seg inn i nye verdener som tilbyr den samme følelsen Myst gjorde – av å bli dradd inn i handlingen og miljøene slik at spillerne opplever det som deres egen verden, sier Cyan-sjef Rand Miller i en pressemelding.

Pent.
Cyan Worlds

Bortført til en annen verden

Obduction gir deg rollen som en person som på mystisk vis har blitt sendt til en helt annen del av universet vårt. Der finner du fragmenter fra din tidligere verden, og fra verdenene til andre som har lidd samme skjebne som deg.

Som i Myst, vil du kunne navigere spillets detaljerte 3D-verden ved å klikke deg rundt. Men du får også ta direkte kontroll over figuren, og bevege deg som i vanlige førstepersonsspill, om du ønsker det.

Over artikkelen kan du se den nye traileren (med musikk av Robyn Miller).

Det blir spennende å se om Obduction får suksess på markedet. Det hadde ikke eventyrspillveteranen Jane Jensen (King's Quest, Gabriel Knight Gray Matter), som nylig har lagt ned sitt Pinkerton Road-studio.

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på Spillhistorie.no, et nettsted dedikert til nye og gamle spill. Vi har blant annet rikelig med tilbakeblikk på gamle klassikere.

Siste fra forsiden