Nå er Doom-datoen spikret

Se en helt ny trailer.

I en pressemelding forteller Bethesda at nye Doom slippes 13. mai til Xbox One, PlayStation 4 og Windows. Samtidig slapp utgiveren en flunkende ny trailer, som du kan se om du løfter blikket noen centimeter.

Velkjent demon fra Doom.
Bethesda

Nok en gang er det id Software som står bak roret til det nyeste spillet i serien. Spillet er bygget i deres nyeste motor, id Tech 6, og tar sikte på å yte 60 bildeoppdateringer i sekundet med en oppløsning på 1080p.

Det nye Doom-spillet ble først vist frem på E3-messen i juni i 2015. Da kunne utgiveren Bethesda blant annet avsløre at spillet får en ny funksjon kalt SnapMap, et verktøy som setter spillere i stand til å enkelt lage egne kart og spillmodier. Selvsagt blir det også massevis av blod og gørr.

Fra Doom 4 til Doom

Oi, heisann!
Bethesda

Unnfangelsen av det nye Doom-spillet skal ikke ha gått helt knirkefritt, og spillet tilbrakte lang tid i inkubatoren før vi fikk høre noe konkret om det. I 2007 begynte John Carmack – den gang sjef for id, nå utvikler i Oculus – å snakke om at «noe» var på vei. I 2008 ble spillet annonsert som Doom 4, men etter det ble det veldig stille fra utvikleren.

I løpet av QuakeCon i 2014 fortalte id Software at det som en gang skulle bli Doom 4 nå har blitt en såkalt «reboot» i stedet, kalt bare Doom. Spillet er satt til et forskningssenter på Mars, like før en demonivasjon finner sted. I tillegg til enspillerdelen kan man kjempe mot hverandre i flerspillerdelen.

I 2013 kom det ut mye informasjon om trøbbel i kulissene.
Id Software skrotet tre år med Doom 4-arbeid, og kilder fortalte om labre tilstander hos studioet den gang »

Siste fra forsiden