Nå er Doom-datoen spikret

Se en helt ny trailer.

I en pressemelding forteller Bethesda at nye Doom slippes 13. mai til Xbox One, PlayStation 4 og Windows. Samtidig slapp utgiveren en flunkende ny trailer, som du kan se om du løfter blikket noen centimeter. 

Velkjent demon fra Doom.
Velkjent demon fra Doom. Bilde: Bethesda

Nok en gang er det id Software som står bak roret til det nyeste spillet i serien. Spillet er bygget i deres nyeste motor, id Tech 6, og tar sikte på å yte 60 bildeoppdateringer i sekundet med en oppløsning på 1080p.

Det nye Doom-spillet ble først vist frem på E3-messen i juni i 2015. Da kunne utgiveren Bethesda blant annet avsløre at spillet får en ny funksjon kalt SnapMap, et verktøy som setter spillere i stand til å enkelt lage egne kart og spillmodier. Selvsagt blir det også massevis av blod og gørr.

Fra Doom 4 til Doom

Oi, heisann!
Oi, heisann! Bilde: Bethesda

Unnfangelsen av det nye Doom-spillet skal ikke ha gått helt knirkefritt, og spillet tilbrakte lang tid i inkubatoren før vi fikk høre noe konkret om det. I 2007 begynte John Carmack – den gang sjef for id, nå utvikler i Oculus – å snakke om at «noe» var på vei. I 2008 ble spillet annonsert som Doom 4, men etter det ble det veldig stille fra utvikleren.

I løpet av QuakeCon i 2014 fortalte id Software at det som en gang skulle bli Doom 4 nå har blitt en såkalt «reboot» i stedet, kalt bare Doom. Spillet er satt til et forskningssenter på Mars, like før en demonivasjon finner sted. I tillegg til enspillerdelen kan man kjempe mot hverandre i flerspillerdelen. 

I 2013 kom det ut mye informasjon om trøbbel i kulissene.
Id Software skrotet tre år med Doom 4-arbeid, og kilder fortalte om labre tilstander hos studioet den gang »

Kommentarer (39)

Forsiden akkurat nå

Til toppen