Nå får Warhammer 40K et tårnforsvar-spill

Storm of Vengeance kommer neste år.

Utsnitt av Warhammer 40 000-illustrasjon.
Games Workshop

Oppdatering 4. desember: Ifølge Eurogamer er det snakk om et tårnforsvarspill, og ikke et MOBA slik tidligere antatt.

Opprinnelig sak følger

I likhet med en drøss av andre merkevarer, vil Warhammer 40K få et MOBA-spill som bygger på universet. Dette melder den britiske utvikleren Eutechnyx som de siste par årene er mest kjent for de årlige NASCAR-spillene. Pressemeldingen kaller merkverdig nok spillet et «lane strategy game», men det er vanskelig å se for seg at dette er noe annet enn en avart av den etablerte MOBA-sjangeren.

Spillet kalles Warhammer 40,000: Storm of Vengeance, og kommer til Windows og mobile plattformer neste år. For de som er dypt inne i Warhammer-mytologien kan vi nevne at konflikten spillet baserer seg på er den vedvarende battaljen på planeten Piscina IV, der Orkene kjemper mot Space Marines.

MOBA-flom

Den relativt ferske sjangeren har fått seg et skikkelig løft de siste årene, men det begynner å bli trangt om markedsplassen. Spill som Dota 2 og League of Legends har gått i bresjen for det som nå virker som en flom av MOBA-spill.

I fjor prøvde Monolith Productions å popularisere sjangeren på konsoll med Guardians of Middle-earth, et spill som for øvrig fikk en Windows-versjon i sommer. Ellers jobber Turbine med en DC Comics-variant på sjangeren kalt Infinite Crisis som for øyeblikket er i lukket betatesting. Hi-Rez Studios jobber på sin side med SMITE, og Heroes of Newerth-studioet S2 Games pludrer med Strife.

Sjangerlederen League of Legends virker å bli større for hvert år
I år så 32 millioner på verdensmesterskapsfinalen i esporten »

Siste fra forsiden