Nå gjør Tex Murphy comeback

Eventyrspillet Tesla Effect er rett rundt hjørnet.

Big Finish Games

Tidligere denne uken kom strategispillet Age of Wonders III ut, 11 år siden forrige spill i serien dukket opp. Men når eventyrspillet Tesla Effect lanseres den 22. april er det etter en enda lengre pause. Forrige spill i serien om den uheldige og tidvis udugelige detektiven Tex Murphy kom nemlig for 16 år siden, i 1998.

Nå er han imidlertid tilbake, og ikke overraskende kan vi takke folkefinansiering for nettopp det. I 2012 fullførte Tex Murphy-skapernes nye studio en vellykket Kickstarter-kampanje, og siden den tiden har de jobbet jevnt og trutt med det nye spillet sitt. De har også fått den japanske spillutgiveren Atlus med på laget.

Trofast mot originalspillene

Tesla Effect blir et eventyr i samme stil som originalspillene. Det vil si at handlingen foregår i en postapokalyptisk versjon av Los Angeles, der «normale» mennesker lever side om side med mutanter.

Tex Murphy er en typisk privatdetektiv med frakk, hatt, kroniske pengeproblemer og en forkjærlighet for sterk drikke, som har en merkelig tendens til å vikle seg inn i den ene verdensomspennende konspirasjonen etter den andre. I Tesla Effect har han mistet hukommelsen, og må prøve å finne ut hva som har skjedd i de siste årene. Naturligvis snubler han over nok en trussel mot menneskeheten underveis, og tvinges til å ta frem gamle kunster igjen.

Spillet kombinerer førstepersons utforskning med filmsekvenser og figurer laget ved hjelp av ekte film, og er med andre ord et forsøk på å gjenoppvekke den gamle «FMV-sjangeren». At det folkefinansierte utviklingsbudsjettet ikke har vært særlig stort er likevel åpenbart, så vi kan nok ikke forvente spesielt høye produksjonsverdier.

Tesla Effect er forøvrig ikke det eneste folkefinansierte eventyrspillet vi får i april. Moebius: Empire Rising, fra Gabriel Knight-skaperen Jane Jensen, lanseres nemlig 15. april – og blir dermed klart før påskeferien.

Siste fra forsiden