Tex Murphy suste forbi målet

Nok en Kickstarter-suksess er et faktum.

I en tid der de større aktørene i spillmarkedet snakker stadig mer om nye trender som «free to play», tar stadig flere spillere saken i egne hender for å sikre en utvikling de er mer komfortable med. Ved hjelp av nettsted som Kickstarter kan spillerne selv samle sammen utviklingsbudsjetter for spill de ønsker å se laget, og som resultat kan vi se frem til alt fra et nytt pek-og-klikk-eventyr fra Tim Schafer, et nytt Carmageddon-spill og en trofast oppfølger til rollespillet Wasteland.

Skaperne av de klassiske eventyrspillene i Tex Murphy-serien har også hatt en Kickstarter-kampanje på gang, og i går suste de forbi målet på 450 000 dollar (litt over 2,7 millioner kroner). Årsaken til dette var en smart avtale de hadde gjort med syv privatpersoner, som alle gikk med på å donere 4000 dollar i tur og orden, hver gang det totale beløpet nådde visse milepæler. Resultatet var nesten 100 000 dollar, eller 600 000 kroner, samlet inn på to døgn.

Nå ligger det totale beløpet på 473 388 dollar, men kampanjen har fortsatt litt over syv dager igjen. Jo større budsjettet blir, jo mer innholdsrikt blir spillet. Utviklerne har forøvrig også egne penger som de vil investere i utviklingen, så det totale budsjettet for spillet blir større enn det som samles inn via Kickstarter.

Tex Murphys neste spill er ikke det eneste eventyrspillet på Kickstarter. Space Quest-skaperne fra Andromeda ønsker å lage et nytt spill i stil med sine gamle suksesser, og kjemper for å få inn et budsjett på 500 000 dollar, eller cirka 3 millioner kroner. De har fått inn nesten 80% av beløpet sitt nå, og har fire dager å samle resten på. Med et siste rush fra nye og gamle tilhengere virker det ikke helt usannsynlig at de klarer å nå målet sitt. Hvis de ikke når målet får de imidlertid ikke et rødt øre.

Les også: Siste sjanse for Tex Murphy
Les også: Tilbakeblikk: Under a Killing Moon
Les også: Kommentar: Får vi en ny spillrevolusjon?

Siste fra forsiden