BioWare

Nå har Dragon Age 4-sjefen også forlatt BioWare

Samtidig gir Fernando Melo en statusoppdatering om spillet.

EA

BioWare går såvisst gjennom en stormfull tid. Bare dager etter at Gamer.no rapporterte om Anthem-produsenten Ben Irvings oppsigelse hos studioet, har nå enda en høytstående medarbeider hoppet av skuta.

Som blant andre Game Informer melder har sjefsprodusenten for det neste Dragon Age-spillet, Fernando Melo, forlatt BioWare etter 12 års tjeneste.

Melo kunngjorde selv nyheten i en serie Twitter-meldinger i helgen, hvor han gir uttrykk for at han nå vil pløye ny mark.

– For å være tydelig: Dette er min egen avgjørelse. Jeg vil ta litt tid til å koble fra og utforske et par ideer til det neste kapittelet i livet mitt, skriver Melo i en av Twitter-meldingene, men uten å hinte om akkurat hva han har i ermet.

Skjermbilde fra Dragon Age: Inquisition.
EA

Skal være godt igang

Produsenten la også ved brevet han sendte internt til sine BioWare-kollegaer. Der antydes det at Dragon Age 4, som utvikles under kodenavnet «Morrison», har kommet langt i utviklingsprosessen.

– Med et godt lederteam på plass, en fantastisk kreativ visjon og noen av de beste utviklerne i verden er Morrison nå godt underveis til å bli den definitive Dragon Age-opplevelsen – og jeg er utrolig stolt og beæret over å ha vært en del av det, skriver Melo.

BioWare slapp en teaser som bekreftet det neste Dragon Age-spillet under Game Awards-arrangementet i fjor. Utover dette er det fint lite som er kjent om spillet, annet enn at utviklerteamet består av folk fra både Dragon Age, Jade Empire og Baldur's Gate.

Det tredje spillet i serien, Dragon Age: Inquisition, kom ut i 2014 til gode anmeldelser. Her på verket ble spillet tildelt solide 9 av 10 poeng. Med det neste spillet har BioWare en del renommé å reparere, med tanke på de relative fadesene Mass Effect Andromeda og Anthem.

Les også: BioWare om Anthem: – Vi er veldig skuffet! »

Siste fra forsiden