Nå har noen PlayStation 2-spill kommet til PlayStation 4

Det er likevel ennå usikkert om du får brukt samlingen din.

charnsitr, Shutterstock

Sony jobber nå med å sørge for at PlayStation 2-spill kan fungere på PlayStation 4. Det bekrefter selskapet i en uttalelse til Wired.

Gode gamle PlayStation 2.

– Vi jobber med å dra nytte av PlayStation 2-emuleringsteknologi for å få PlayStation 2-spill inn i den nyeste konsollgenerasjonen. Vi har ikke noe annet å si om dette for øyeblikket, lyder den knappe uttalelsen.

Det betyr i praksis at PlayStation 4 får til å kjøre PlayStation 2-spillkode ved å kjøre et program som gjør at maskinen oppfører seg som en PlayStation 2. Du kan tenke på det som at programmet etteraper PlayStation 2-konsollen, og dermed gjør det mulig å spille de eldre spillene.

Vel å merke er det ingenting som tyder på at denne teknologien er planlagt for fysiske spill, så du trenger ikke dra spillsamlingen din opp av kjelleren helt ennå.

Bedre på noen ting

Sony forteller dette i kjølvannet av at en ny konsollpakke er tilgjengelig hos forhandlere. Den inneholder en PlayStation 4 med nye Star Wars Battlefront, Super Star Wars, Star Wars: Racer Revenge, Star Wars: Jedi Starfighter og Star Wars: Bounty Hunter.

Digital Foundrys video om emulatoren. (Video: Digital Foundry)

De tre sistnevnte spillene er opprinnelig PlayStation 2-spill, og ifølge det spillteknologifokuserte nettstedet Digital Foundry er det emulering Sony benytter seg av for å kjøre spillkoden.

Interessant nok skal emulatoren som benyttes i de tre Star Wars-spillene faktisk bedre ytelsen. Star Wars: Race Revenger kjører for eksempel her med 60 bilder i sekundet, noe spillet aldri gjorde på PlayStation 2. Ellers skal oppskaleringen av grafikken være særs god når det gjelder polygoner, mens «sprite»-basert grafikk ikke har noen forbedringer.

Rykter i forkant

Dark Chronicle var et av de ryktede spillene. (Bilde: Sony Computer Entertainment).

PlayStation 2-emuleringen kommer bare noen måneder etter at sensurorganet ESRB listet opp tre PlayStation 2-spill som PlayStation 4-spill på sine sider, noe som antydet at de snart skulle komme til platformen. Ape Escape 2, Dark Chronicle og Twisted Metal: Black var opprinnelig oppført med 14. september som slippdato, men ble fjernet kort tid etterpå.

Vi antar for øvrig at Sony gjør det samme med PlayStation 2-emulering på PlayStation 4 som de gjorde på forløperkonsollen PlayStation 3 – untatt de tidlige modellene med faktisk maskinvareemulering. Da ble det ikke mulig å spille spillene fra selve diskene, men man måtte kjøpe spillene på PlayStation Store.

Det er også mulig at emuleringen låses til enkelte spill i forbindelse med nye lanseringer, slik som i dette eksemplet med Star Wars Battlefront. Vi får vente og se hva Sony har av planer.

I mellomtiden ha Xbox One fått støtte for over 100 Xbox 360 spill via emulering. Se hvordan Xbox 360-emuleringen fungerer »

Siste fra forsiden