Nå kan du besøke hele Danmark i Minecraft

Alle krokene av landet er nå tilgjengelige i Minecraft-verdenen.

Vi har allerede sett en del eksempler på prosjekter som innebærer å gjenskape ulike geografiske områder i det populære byggespillet Minecraft, og i fjor kunne vi for eksempel melde at nesten hele Storbritannia hadde blitt rekonstruert i spillet.

Nå kan vi oppleve et nytt land i kantede klosseformat som nordmenn antakelig har enda bedre kjennskap til, nemlig vårt lille skandinaviske naboland i sør. Den danske Geodatastyrelsen har nemlig frigitt samtlige av landets kartdata, og for anledningen har de valgt å putte alle opplysningene inn i nettopp Minecraft.

Hele Danmark er dermed tilgjengelig i et komplett 1:1-forhold i Minecraft, noe som altså gjør det mulig med virtuell utforskning av alle byene og samtlige landskaper landet har å by på. Samtidig kan du selvsagt også modifisere det med egen bygging og graving.

Stenger til høsten

Ifølge Geodatastyrelsen er hensikten med prosjektet blant annet at det skal kunne brukes i undervisningssammenheng, og da særlig for barn og unge som sannsynligvis allerede er kjent med det populære spillet.

Prosjektet er imidlertid kun ment som en demonstrasjon i første omgang, og serverne som Minecraft-gjenskapelsen av Danmark ligger på vil stenge allerede 23. oktober.

Om du ikke vil spille på de offentlige serverne, hvor du må regne med at omgivelsene allerede er forandret på av andre spillere, kan du også laste ned enkeltvise deler av landet til bruk i din egen Minecraft-verden. Delene representerer størrelser på 10 x 10 kilometer hver.

Disse delene må du imidlertid betale lisens for, og det vil være mulig å laste dem ned også etter at den offentlige serveren stenger. Flere detaljer kan du lese hos Geodatastyrelsen, og se også video under.

Nå kan vi også være får Minecraft i filmformat: Warner Brothers har nemlig sikret seg rettighetene til en Minecraft-film »

Siste fra forsiden