Nå kan du kjøpe lisens på landområder i Star Citizen for ekte penger

Nye mikrotransaksjoner innføres i det ambisiøse spillet.

Landområder legges beslag på ved å stikke påler, her avbildet, i bakken.
Cloud Imperium Games

Det gigantiske og ambisiøse nettrollespillet Star Citizen har vært under utvikling i lang tid siden det først ble lansert på Kickstarter, og med ujevne mellom kommer det nye oppdateringer om spillet. Nå rapporterer blant andre Eurogamer om en ny form for mikrotransaksjon Star Citizen-spillere kan benytte seg av.

Utvikleren har nemlig nå åpnet for å kjøpe virtuelle landområder i spillet for ekte penger. Disse kommer i form av to typer «sertifikater».

Sertifikatene som kan kjøpes gir spilleren eierskap til områder på enten en planet, måne eller asteroide. Måten kjøpene fungerer på er at spilleren setter en påle i bakken med en minnemodul på tuppen som registrerer koordinatene. Denne modulen kan så tas med til UEE, som er «myndighetene» i spillet, som deretter overfører eierskapet til deg dersom landområdet er ledig. Eierskapet innebærer at området beskyttes av UEE, slik at eventuelle lykkejegere som prøver å bruke området blir jaget bort.

Den rimeligste varianter gir den 16 kvadratkilometer med virtuelt land i spillet og koster 50 dollar, mens den dyreste koster 100 dollar og gir deg 64 kvadratkilometer med land.

Utvikleren understreker at sertifikatene som selges nå ikke lar deg legge beslag på områder før funksjonen er tilgjengelig for alle, slik at ingen får urettferdige fordeler.

Skal finansiere utviklingen

Cloud Imperium Games

Utvikleren presiserer at ordningen i denne omgang er ment å hjelpe til med å finansiere utviklingen av spillet, som altså ennå pågår for fullt, og at landområder til syvende og sist skal kunne kjøpes for valuta tjent i selve spillet eller på andre måter. Inntektene fra landsalg skal ifølge utvikleren gi dem mulighet til å bygge «dypere funksjoner» inn i spillet, uten at det er klart hva dette består i.

Star Citizen er ennå i den såkalte alfa-fasen, og det er uvisst når det vil bli ferdig. Spillet får for øvrig også en enspillerdel kalt Squadron 42, som har blitt utsatt en rekke ganger og som kommer en gang neste år.

Cyberpunk 2077 er et annet etterlengtet spill som trolig ikke kommer med det aller første: CD Projekt RED kom imidlertid med en ny oppdatering »

Siste fra forsiden