Star Citizens enspillerdel har endelig fått et lanseringsvindu

Men ikke sprett champagnen riktig ennå.

Cloud Imperium

Den frittstående enspillerdelen til det ambisiøse romspillet Star Citizen, Squadron 42, har blitt utsatt en hel rekke ganger, men nå ser det ut til at vi endelig har fått et slags slippvindu – om enn et noe bredt et.

Som blant andre Digital Trends snappet opp nylig la skaperen av spillet ut et nytt veikart for spillet, hvor han opplyste at en alfautgave av Squadron 42 vil bli tilgjengelig i løpet av første halvdel av 2020.

Det vil si at alt innhold og alle funksjoner til spillet skal være på plass innen utgangen av 2019, og i løpet av den andre halvdelen av 2020 skal betaversjonen være klar, ifølge utviklerens veikart.

Har samlet inn 1,8 milliarder kroner

Det nye veikartet for Squadron 42.
Cloud Imperium

Samtidig opplyser utvikleren at 2018 også har vært et produktivt år for Star Citizen, hvor blant annet spillets første planet kom på plass, samt fire nye måner, den første store landingsplassen og 32 nye, flybare romskip.

Den første folkefinanseringskampanjen for Star Citizen ble offisielt avsluttet den 20. november 2012 med rekordbeløpet 6,2 millioner dollar via Kickstarter og spillets hjemmeside.

Siden den gang har spillet imidlertid samlet inn vanvittige 211 millioner dollar til sammen, noe som tilsvarer hele 1,8 milliarder kroner med dagens kurs.

Allerede i 2014 kunngjorde utvikleren at Star Citizen at spillet hadde blitt skrevet inn i Guinness rekordbok som det mest innbringende folkefinansierte prosjektet noensinne, uansett kategori. Da hadde spillet samlet inn 55 millioner dollar, cirka 475 millioner kroner.

Squadron 42 og flerspillerdelen Star Citizen skal ifølge utvikleren dele mye teknologi og innhold og utfylle hverandre på ulike måter. For eksempel vil teknologi bygget for enspillerkampanjen kunne gi en bedre opplevelse i flerspillerdelen og motsatt.

Utvikleren har tidligere sammenlignet oppdragsstrukturen i enspillerkampanjen med Wing Commander-spillene, som gjerne var delt opp i seksjoner med flyving, vandring rundt på planetene og interaksjon med figurene.

Les også: Star Citizen har fått en innholdspakke til 220 000 kroner »

Siste fra forsiden