Nå kan du lete etter gull i Elite: Dangerous

Det ambisiøse romspillet har fått store nyheter.

Frontier Developments

Romspillet Elite: Dangerous nærmer seg ferdigstillelse, og planen skal fortsatt være å lansere det i år. For de som allerede har kjøpt seg tilgang på spillet har britiske Frontier nå lansert en ny oppdatering.

Gruvedrift i Elite: Dangerous er ikke helt som her hjemme på jorden. (bilde: Frontier Developments).

Den gir spillerne nye muligheter, slik som å grave ut verdifulle mineraler fra asteroider og hente ut drivstoff fra stjerner. I tillegg kan man nå avskjære datastyrte skip i «hypercruise».

Spillerne kan også eie flere romskip samtidig, og da passer det jo fint at oppdateringen også inneholder et par nye modeller å leke seg med.

Gigantisk univers

Som vanlig har universet også fått en oppskalering. Spillet inneholder nå 2406 solsystemer, som inkluderer 4181 stjerner (flere av systemene har mer enn én stjerne) og 24918 planeter.

Mange deler av verdensrommet er fulle av rot. (bilde: Frontier Developments).

Om det høres voldsomt mye ut minner utviklerne om at det kun er «en halv milliondel av én prosent av det ferdige spillets innhold». Verdensrommet er stort, vet du.

Elite: Dangerous er det fjerde spillet i Elite-serien. Den debuterte så langt tilbake som i 1984, og det første Elite-spillet regnes som en av spillhistoriens aller viktigste utgivelser.

I Elite-spillene slippes du løs i et åpent univers, og kan tjene penger på alt fra handel til piratvirksomhet. Elite: Dangerous inkluderer også omfattende flerspillermuligheter.

De britiske utviklerne har snakket om det fjerde Elite-spillet i en årrekke, men det er takket være en folkefinansieringskampanje at spillet nå faktisk er på vei til å lanseres.

Siste fra forsiden