Nintendo PlayStation

Nå kan du sikre deg verdens mest sjeldne spillkonsoll – men billig blir den ikke

Nintendo PlayStation skal auksjoneres bort.

Den særdeles sjeldne konsollen Nintendo PlayStation skal nå auksjoneres bort.
Audun Rodem, Gamer.no

Selve navnet høres ut som en selvmotsigelse, men Nintendo PlayStation er altså en høyst reell spillkonsoll – og også verdens desidert mest sjeldne klenodium på den fronten. Nå skal maskinen auksjoneres bort.

Nintendo PlayStation dukket nemlig opp hos auksjonshuset Heritage Auctions (via Kotaku), hvor man fra og med fredag 14. februar neste år kan legge inn bud på konsollen. Selve auksjonen vil avholdes fra 5. til 7. mars.

Maskinen er ikke lagt ut med noe startpris, men det er liten tvil om at man må bla opp mange store lapper for å sikre seg juvelen.

Har blitt tilbudt én million dollar

Som vi skrev i vår omtale av konsollen i februar i fjor har innehaveren av maskinen tidligere blitt tilbudt over én million dollar, men har hittil altså valgt å ikke avhende den.

Produktbilde hentet fra Heritage Auctions.
Heritage Auctions

Nintendo PlayStation var resultatet av et samarbeid mellom Sony og Nintendo på begynnelsen av 90-tallet, som innebar at Sony skulle utvikle en tilleggskonsoll til Super Nintendo som skulle bruke CD som format, kalt Super NES CD-ROM.

I tillegg innebar avtalen at Sony skulle lage en hybridkonsoll som skulle kjøre både det optiske formatet og Nintendos cartridge-baserte spill – en maskin som senere fikk kallenavnet Nintendo PlayStation.

Da Nintendo oppdaget at avtalen ga Sony kontrollen over lisensieringen inngikk imidlertid Nintendo i hemmelighet en mer lukrativ avtale med Sony-konkurrenten Philips. Konflikten mellom Sony og Nintendo ble aldri løst, og førstnevnte endte som kjent med å gå sin egen vei med PlayStation-plattformen.

Mens konflikten pågikk ble det imidlertid produsert 200 prototyper av Nintendo PlayStation, hvorav alle unntatt én konsoll ble destruert. Denne ene maskinen endte opp i hendene på en fyr ved navn Terry Diebold, som intetanende kjøpte den for en billig penge på en auksjon i 2009.

Hele historien om Nintendo PlayStation kan du lese i vår feature-artikkel om maskinen.

Les også: Denne svært sjeldne Atari-prototypen dukket plutselig opp i en bruktsjappe »

Siste fra forsiden