Nå kan du strømme spillingen din via Steam

Valve har introdusert Steam Broadcast.

Valve

Steam fortsetter å vokse i funksjonalitet, og nå ser Valve ut til å ta opp kampen med Twitch. De har nemlig lansert Steam Broadcasting, som lar brukerne kringkaste det de holder på med.

Velg hvor synlig du vil være

Det er flere synlighetsnivåer. Den mest lukkede gir kun inviterte venner tilgang på videostrømmen din. Så er det en som gir vennene dine mulighet til å be om tilgang, og en som åpner strømmen for alle vennene. Den siste åpner det du sender for alle, og da vil strømmen din være synlig på det aktuelle spillets steam-samfunn.

Selve kringkastingen foregår automatisk. Så lenge du ikke har noen seere, vil du ikke strømme noe som helst.

Systemet er ikke begrenset til spill distribuert på Steam. Innstillingene lar deg også vise skrivebordet når du ikke spiller, og det som eventuelt måtte være på det. Og Steam lar deg som kjent legge inn alt av spill i systemet sitt. Hvis du starter et spill fra Steam kan det kringkastes.

Funksjonen er for øyeblikket kun i beta, og for å leke med den må du laste ned Steams beta-klient. Merk også at du for øyeblikket ikke kan bruke denne funksjonaliteten til å lagre video for ettertiden.

Det er selvsagt en bråte regler for hva du kan og ikke kan bruke systemet til, som du kan finne på det offisielle FAQ-dokumentet.

Strømmetjenesten Twitch ble forøvrig nylig kjøpt av Amazon for seks milliarder kroner.

Siste fra forsiden