Nå kommer Dirt 4

Codemasters sier at spillet er ute i løpet av noen måneder.

Codemasters forteller torsdag at Dirt 4 er på vei til Xbox One, PlayStation 4 og Windows. Det virker som om utvikleren har kommet godt igang med å ferdigstille rally-spillet, for slippdatoen er allerede 9. juni.

Dirt 4.
Codemasters

Det har gått seks år siden forgjengeren Dirt 3 ble sluppet, mens sidespillene Dirt Rally og Dirt Showdown har ført serien videre i mellomtiden. Ifølge pressemeldingen har utviklerne plukket med seg noen av bestanddelene fra i hvert fall ett av de to mellomkapitlene.

– Med Dirt 4 prøver vi å kombinere spenningen og realismen fra fjorårets Dirt Rally med den fryktløse spenningen, gleden og de adrenalinfylte løpene tidligere sett i kritikerroste Dirt 2 og Dirt 3, står det svært pompøst i pressemeldingen.

Dirt 4.
Codemasters

Nytt system

Utviklerne har FIA World Rallycross Championship-lisensen i baggasjen, og vil la deg kjøre på områder som Lphéac Bretagne, Hell, Holjes og Lydden Hill. Du vil også svippe innom Spania, Michigan, Australia, Wales og Sverige. En karriæremodus er på plass, sammen med flerspillerdeler og ledertavler på tvers av de tre plattformene.

Ellers forteller utvikleren at de skilter med et nytt spillsystem kalt «Your Stage», som skal la deg skape nye baner automagisk. Du velger noen parametre som område og andre ting, mens algoritmen skal generere banen for deg. Du vil så kunne dele banen med venner.

Siste fra forsiden