Fysikkmoro med EA

Nå skal du skape

EA kommer med kreativt fysikkspill i løpet av året.

I en pressemelding i dag ble det annonsert at EA Bright Light utvikler en hybrid mellom et fysikk- og plattformspill. Spillet skal være klart til juletider, og kommer til PC, PlayStation 3, Mac, Xbox 360 og Wii.

Ved første øyekast kan spillet se ut som en slags hybrid mellom klassiske The Incredible Machine og LittleBigPlanet, og noe av det man kan gjøre er å lage intrikate Rube Goldberg-maskiner. I en trailer på spillets hjemmeside vises det også andre måter å bruke de fleksible skapelsesverktøyene på, men det poengteres at det er du> som står i makt til å skape hva du vil.

Create loves å utfordre spillerne med kreative nøtter som hviler på spillerens egen kreativitet, og det ser ut til å bli svært gode muligheter for å skreddersy innholdet etter egen smak.

Harvey Elliott, som er sjef for EA Bright Light, har følgende å si om det kommende spillet:

– Create bruker familiers fantasi til å lage nye måter å spille på som er både morsomme og utfordrende. Vi ønsket å lage et spill hvor hele familien kan utforske, dekorere og løse utfordringer hvor ingen løsninger er feil og kun kreativiteten setter grenser.

Spillet ser ut til å legge seg i den nye sjangeren kalt "Play, create, share", som er et begrep myntet av LittleBigPlanet-utviklerne. Det betyr at man lager eget innhold og deler det med andre spillere. Måten Create skal løse dette på er ved hjelp av en intern sentral i selve spillet samt spillets hjemmeside.

Create kommer også med støtte for Sonys kommende bevegelseskontroller PlayStation Move ved utgivelse.

Siste fra forsiden