Nå vet vi hvor mye Ataris nye konsoll skal koste

Ataribox skal by på en fullverdig PC-opplevelse til TV-en.

Slik skal den se ut, altså.
Atari

Det var nok en god del retroentusiaster som satte kaffen i halsen da Atari annonserte Ataribox i sommer. Likevel fikk vi ikke vite mye mer enn et navn og et konsept den gang. Nå har det velkjente spillselskapet lettet mer på sløret via en pressemelding.

Tirsdag sendte de ut bilder og flere detaljer om den nye maskinen. Under panseret skal Ataribox ha en spesiallaget AMD-prosessor, og operativsystemet Linux skal ligge i grunnen. Et enkelt grensesnitt som er spesiallaget for konsollen skal også være på planen, og Atari lover at den byr på en fullverdig PC-opplevelse med streaming, nettsurfing, musikk, sosiale medier og annet.

Ataribox.
Atari

Samtidig loves det at spillkonsollen har en hurv med gamle Atari-spill forhåndsinstallert, og at en rekke studioer jobber med å lage spill til den. En liste over disse skal komme senere.

Prislappen er ikke helt bestemt ennå, men Atari anslår at den lander et sted mellom 250 og 300 dollar – noe som tilsvarer om lag 2000 og 2500 kroner her til lands. Prisen vil også variere mellom forskjellige konfigurasjoner og spesialutgaver.

Lanserer folkefinansieringskampanje

Som ventet skal Atari kjøre en folkefinansieringskampanje for å få finansiert deler av utviklingen.

– Vi vil at dere, Atari-fellesskapet, skal være en del av denne lanseringen. Vi vil at dere skal ha tidlig tilgang, kunne få spesialutgaver (og -priser) og vi vil ha dere som aktive partnere når vi lanserer Ataribox. Vi vil at dere skal være en del av historien, står det i pressemeldingen.

Konsollen skal slippes til våren neste år.

LES OGSÅ: Sjelden Atari-prototype dukket plutselig opp i en bruktsjappe »

Siste fra forsiden