Nå vet vi litt mer om Final Fantasy VII Remake

Spillsjefen har delt nye detaljer om både nyversjonen og Kingdom Hearts III.

Square Enix

Det er snart to år siden annonseringen av Final Fantasy VII Remake, og nesten det dobbelte siden Kingdom Hearts III ble avduket, men enda vet vi svært lite om de kommende spillene. Square Enix tviholder på det meste av informasjon, men av og til slipper et knippe detaljer ut til folket.

Torsdag lettet spillsjef Tetsuya Nomura så vidt litt på sløret, i et intervju med Famitsu (oversatt av Gematsu). Selv om han i det store og hele ikke røpet veldig mye, fikk vi i det minste litt mer å gå på.

Sniking og ødeleggelse

Cloud dukker bak en kasse for ikke å bli skutt.
Square Enix

I intervjuet ble Nomura spurt om noen skjermbilder fra spillene, som ble publisert i forbindelse med MAGIC-messen i Monaco fra tidligere i år. Bildene, som du kan se til høyre, viser blant annet Cloud som gjemmer seg bak en kasse, samt en kamp mot sjefsfienden «Guard Scorpion».

På spørsmål om sniking forklarte spillsjefen at spillere vil kunne søke dekning bak gjenstander, både for å unngå angrep og komme seg usett forbi fiender. Han bekreftet også at måten kamper innledes blir annerledes i nyversjonen:

– Originalversjonen hadde tilfeldige kamper som ble utkjempet i fantasiens verden, men fordi dette spillet er sømløst og du kan se hva som venter på din vei, bestemte jeg at det var nødvendig [med sniking] for at det skulle virke realistisk.

Også selve kampene vil utkjempes på nye måter, hvor man kontrollerer én figur av gangen. Ifølge Nomura kan man bytte mellom gruppemedlemmene man har med seg, avhengig av situasjonen:

Cloud og Barret jakter på skorpion.
Square Enix

– Når en fiende er i en posisjon som ikke kan nås med Clouds sverd, er det mer effektivt å bytte til Barret. Det blir mer strategisk på den måten også, mente han.

Videre har utvikleren introdusert et element av ødeleggelse i spillet, slik at gjenstander og omgivelsene rundt deg kan destrueres. Dette gjelder også for fiender, og Nomura forteller at man blant annet kan ødelegge beina til Guard Scorpion.

Kingdom Hearts III

På den nevnte messen i Monaco viste Square også frem ett enkelt bilde fra Kingdom Hearts III, som du ser til høyre. Her kjemper Sora mot et stort Heartless-beist, som ifølge Nomura går under navnet «Rock Troll».

Sora mot Heartless-beistet Rock Troll.
Square Enix
Les også
Anmeldelse: Final Fantasy VII Remake

Spillsjefen var ikke like snakkesalig om det neste innslaget i Kingdom Hearts-serien, men han fortalte kort om Keyblade-våpnenes nye funksjoner. De nøkkelformede sverdene kan hver forvandles til to forskjellige gjenstander, som kan gi Sora ekstra hjelp i både angrep og forsvar.

Hva et våpen kan forvandles til kommer an på hvilket Keyblade man bruker, og som eksempel trakk Nomura frem ett Keyblade som blir til en slags tanks og et skjold og ett som kan bli en granatkaster eller to armbrøster.

Hverken Kingdom Hearts III eller Final Fantasy VII Remake har fått lanseringsdatoer, og basert på tidligere uttalelser fra Square Enix er det usannsynlig at spillene vil slippes i år.

Final Fantasy VII Remake er for stort til å være ett spill.
Rollespillet blir derfor episodebasert »

Siste fra forsiden