Nådeløs kapitalisme på planeten Mars
(Bilde: Stardock)

Nådeløs kapitalisme på planeten Mars

Civilization IV-designeren trekker sløret fra Offworld Trading Company.

Det nye studioet til Civilization IV-designer Soren Johnson har jobbet en stund med sanntidsstrategispillet Offworld Trading Company. Nå har de endelig sluppet video og bilder fra spillet, og annonsert at det kommer ut i «early access» den 12. februar.

Det blir litt vill vest på den røde planeten.
Det blir litt vill vest på den røde planeten. Bilde: Stardock

Offworld Trading Company har blitt sammenlignet med åttitallsklassikeren M.U.L.E., og er et spill der hver spiller styrer sitt eget selskap på planeten Mars. Målet er å tjene seg søkkrik på ressursene der, og kjøpe opp de andre spillerne.

Mars Tycoon?

Du tjener penger på å selge ressurser og mer avanserte produkter, og nøkkelen til suksess ligger i å få kontroll over ting de andre spillerne trenger. Da kan du kreve blodpriser, og se pengene strømme inn på kontoen.

Men det finnes mange måter å snu lykken på, og ikke alle er like lovlige. Du kan til og med støtte opprør i motspillernes anlegg og ta dem over. Det du ikke kan er å bygge militære styrker, og sende dem i kamp.

Sanntidsstrategi uten kamp.
Sanntidsstrategi uten kamp. Bilde: Stardock

Spillet får en dynamisk kampanje, samt mulighet til å spille mot datamaskinen i «skirmish»-modus. I tillegg støttes flerspiller over nettet.

Du kan lese om den kommende «early access»-lanseringen på det offisielle nettstedet. Er du interessert i å vite mer om spillet kan du ta en titt på en større artikkel strategispillskribenten Bruce Geryk skrev i fjor.

Utgiveren for Offworld Trading Company er Galactic Civilizations-skaperen Stardock, som har investert pengene de tjente på salget av nettbutikken Impulse i en rekke nye prosjekter – inkludert et nytt Star Control-spill.

De jobber også med et annet studio med Firaxis-veteraner, som blant annet står bak den nye strategispillmotoren som Offworld Trading Company bruker.

Presentasjon av spillet.

Kommentarer (6)

Forsiden akkurat nå

Til toppen