Nådeløs kapitalisme på planeten Mars

Civilization IV-designeren trekker sløret fra Offworld Trading Company.

Stardock

Det nye studioet til Civilization IV-designer Soren Johnson har jobbet en stund med sanntidsstrategispillet Offworld Trading Company. Nå har de endelig sluppet video og bilder fra spillet, og annonsert at det kommer ut i «early access» den 12. februar.

Det blir litt vill vest på den røde planeten.

Offworld Trading Company har blitt sammenlignet med åttitallsklassikeren M.U.L.E., og er et spill der hver spiller styrer sitt eget selskap på planeten Mars. Målet er å tjene seg søkkrik på ressursene der, og kjøpe opp de andre spillerne.

Mars Tycoon?

Du tjener penger på å selge ressurser og mer avanserte produkter, og nøkkelen til suksess ligger i å få kontroll over ting de andre spillerne trenger. Da kan du kreve blodpriser, og se pengene strømme inn på kontoen.

Men det finnes mange måter å snu lykken på, og ikke alle er like lovlige. Du kan til og med støtte opprør i motspillernes anlegg og ta dem over. Det du ikke kan er å bygge militære styrker, og sende dem i kamp.

Sanntidsstrategi uten kamp.

Spillet får en dynamisk kampanje, samt mulighet til å spille mot datamaskinen i «skirmish»-modus. I tillegg støttes flerspiller over nettet.

Du kan lese om den kommende «early access»-lanseringen på det offisielle nettstedet. Er du interessert i å vite mer om spillet kan du ta en titt på en større artikkel strategispillskribenten Bruce Geryk skrev i fjor.

Utgiveren for Offworld Trading Company er Galactic Civilizations-skaperen Stardock, som har investert pengene de tjente på salget av nettbutikken Impulse i en rekke nye prosjekter – inkludert et nytt Star Control-spill.

De jobber også med et annet studio med Firaxis-veteraner, som blant annet står bak den nye strategispillmotoren som Offworld Trading Company bruker.

Presentasjon av spillet.

Siste fra forsiden