Når spillfigurene angriper

Se spillere rømme fra sine egne spill.

Internett er hjem til mye rart. Som journalist må du sile gjennom ganske mye informasjon før du faktisk finner noe som både er relevant og interessant. Og av og til finner du noe du bare må fortelle andre om.

Machinima er, kort fortalt, videoer laget ved hjelp av spill. Istedenfor å lage videoen med superdatamaskiner, såkalt pre-rendering, bruker man spillets egen motor. På den måten kan man lage videoer med relativt lave kostnader. Alt skuespill skjer normalt fra spillere som fremfører gjennom figurene sine. Hvem som helst kan lage slike videoer, så lenge en besitter en PC og et spill.

The Seakitten Collective er et belgisk par som elsker film og spill, og som tydeligvis har mye fritid. Dette har resultert i tre videoer til nå, som alle bærer preg av å være tungt influert av både film- og spillverdenen. Det som skiller disse videoene fra machinima ellers, er at de bruker elementer fra spill lagt oppå ekte film. Resultatet blir noe mer kaotisk enn for eksempel Red vs. Blue, men allikevel ganske vellykket.

Den første videoen de laget heter Little Big Revenge, og handler om Sackboy som går amok og søker hevn for drapet på Sackgirl.

Nå har de kommet ut med en lengre film, subtilt kalt Cloverbrawl. Her følger vi en kompisgjeng som må prøve å overleve et angrep fra flere kjente spillfigurer.

Hvor mange spillreferanser klarer du å få med deg?

Jeg kom frem til 18.

(Kilde: Joystiq,Youtube)

Siste fra forsiden