– Det vil komme en Halo-film

Advokatene stoppet første forsøk, men Microsoft gir ikke opp.

Microsoft har lenge arbeidet for at Hollywood skal lage en storslagen film basert på Halo-universet. Man hadde angivelig store navn som Peter Jackson og Denzel Washington med på laget, men etter mye frem og tilbake ble prosjektet skrinlagt. Nå hevder Microsoft at det absolutt er deres intensjon å få sin bestselgende spillserie ut på det store lerretet.

Det er på The Future of Television Conference i New York at Microsofts Frank O'Connor tar bladet fra munnen og sier at det vil komme en Halo-film. Til Kotaku sier han "Vi ønsker å ha Halo på en hver skjerm vi har tilgang til." Han påstår at "Alle ønsket å lage en Halo-film – både regisøren, Microsoft og menneskene i de høyeste stillingene i filmfirmaene."

Men hvorfor ble da Halo-filmprosjektet lagt ned? O'Connor skylder på advokatene: "Da de gikk bak lukkede dører med kontraktforhandlinger, da falt ting sammen." Han forklarer at Microsoft eier alle rettighetene til Halo og at filmselskapet ikke ønsket å lage filmen dersom de ikke også ville få rettigheter til å selge lisensierte produkter basert på filmen. Denne praksisen får det glatte ordelag av Microsoft-representanten: "De forventer å tjene penger på filmer som gjør det kjempebra på kino, ikke bare gjennom DVD-salg, men også gjennom å ivrig og tidvis lite gjennomtenkt lisensiere produkter. Dette kunne de ikke gjøre med Halo, derfor falt prosjektet sammen."

Frank O'Connor leker med tanken om Halo som TV-serie og trekker inn HBO-serier som Band of Brothers og Rome som eksempler å leve opp til. Han mener at Halo-universet har dybden til å kunne underholde selv i en TV-serie som går over flere sesonger. Men han vender tilbake til filmprosjektet, og sier at det vil komme en Halo-film, selv om Microsoft må finansiere den selv. Ser du potensialet i Halo-universet til en film eller TV-serie?

Siste fra forsiden