– Super Mario Bros er spillenes Big Bang

Metal Gear-skaper sparer ikke på adjektivene i sin beskrivelse av det 25 år gamle spillet.

Hideo Kojima, mannen som står bak Metal Gear-serien og er en av spillverdenens suverent største legender, har i nyeste utgave av Nintendo Power gått nesten litt bananas i sin hyllest av NES-klassikeren Super Mario Bros, som fyller 25 år i år. Kojima uttalte:

– Shigeru Miyamoto (skaperen av Mario, red. anm) endret ikke bare fremtiden til spillene, men han forandret begrepet «verdi for pengene» i enhver form for underholdning. Samtidig formet han min fremtid, og hjalp meg å bli den spilldesigneren jeg er i dag.

Men det stopper ikke her: – Jeg mener virkelig spillet fortjener å bli regnet som en av menneskehetens største oppfinnelser.

Kojima går så langt som å betegne spillet som forfaren til hvert eneste spill som har kommet i ettertid, og alle spill som noensinne vil komme.

– Super Mario Bros er spilluniversets Big Bang. Hvis ikke det hadde vært for den utrolig spektakulære oppfinnelsen, ville ikke digital underholdning som vi i dag kjenner den eksistere.

Men hva er ditt forhold til vår kjære rørleggers første ordentlige spill? Hvis du har noe du vil si til den elskverdige liksom-italieneren på bursdagen hans så lover vi å videreformidle beskjeden, vi er jo tross alt det eneste spillmediet i verden som noen gang har fått Mario til å stille opp til intervju.

Les også:Fjernstyrt Mario Kart med bananer og skjell
Les også:Guiness med tidenes beste spillserier
Les også:Mario het opprinnelig Mr. Video


(Kilde: Kotaku)

Siste fra forsiden